Mihojević strijelac u golijadi protiv Nurnberga

Prvi gol za novi klub

Mihojević strijelac u golijadi protiv Nurnberga

Reprezentativac BiH Mario Mihojević postigao je danas gol za Erzgebirge Aue u meču 10. kola njemačke "Cvajte".

U posljednje vrijeme Erzgebirge Aue igra prilično dobro, a novu pobjedu ostvarili su nad Nurnbergom slavivši s 4:3, i to uz veliki doprinos nekadašnjeg fudbalera Sarajeva.

U prvih 45 minuta mreže su mirovale, da bi u nastavku uslijedila prava golijada koju je načeo Nurnberg golom koji je u 51. minuti postigao Frey.

Slavlje među gostujućim navijačima nije trajalo dugo, jer je već deset minuta kasnije Erzgebirge Aue došao do izjednačenja. Nakon što je Sorensen skrivio jedanaesterac i pritom zaradio crveni karton, siguran realizator s bijele tačke bio je Nazarov.

Na tome Erzgebirge nije stao, nastavio je dominirati i stvarati šanse pred golom gostiju, što se isplaćuje u 75. minuti kada za preokret pogađa Hochscheidt. Činilo se da će Mihojević i društvo, s obzirom na igrača više, mirno privesti meč kraju, no Nurnberg se nije predavao.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Igrala se 78. minuta kada Geis pogađa za 2:2, da bi Mihojević potom sjajnu igru krunisao golom u 87. minuti. Golijadi ni tu nije bio kraj. U sudijskoj nadoknadi i jedni i drugi su uspjeli da postignu po jedan gol za, ispostavit će se, konačnih 4:3.

Erzgebirge se poslije ovog trijumfa nalazi na četvrtoj poziciji u 2. Bundesligi s dva boda manje u odnosu na Hamburger SV i Stuttgart koji su na diobi prvog mjesta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi