Mijatović otkrio Modrićevu ljutnju na Ancelottija: “To ga je jako naljutilo”

Hrvat nije mogao to da prihvati

Mijatović otkrio Modrićevu ljutnju na Ancelottija: “To ga je jako naljutilo”

Edmir Škorić

Luka Modrić bio je prinuđen ove sezone sjediti na klupi, ali u posljednje vrijeme Hrvat je igrao dosta dobro, pa više niko sa sigurnošću ne može da kaže gdje će igrati od ljeta.

Luka Modrić je legenda Real Madrida, igrač koji je zaslužio ljubav i poštovanje svih. No, hrvatski veznjak ove sezone nema onu važnost kakvu bi želio, što je dovelo do nejasnoća oko njegove budućnosti. Podsjetimo, Modriću ove godine ističe ugovor i u ovom trenutku čini se da je njegova obnova u zastoju.

S obzirom na tešku situaciju kroz koju Hrvat prolazi s Real Madridom, bivši fudbaler Kraljeva Peđa Mijatović želio je iznijeti svoje stajalište.

"Modrić je bio jako ljut na Ancelottija što je igrao manje utakmica, ali postojao je trenutak kada je preuzeo ovu ulogu i igrao više i bolje", rekao je bivši igrač Real Madrida za Cadena SER.

Time je Peđa Mijatović, osim što je razotkrio Modrićev bijes, izjavio i sljedeće: "Potpisao bih ga na još godinu dana, ne samo u fudbalskom smislu nego i zbog ponašanja. On je igrač koji nikada nije radio probleme i njegova izvedba je spektakularna. Pokušao bih ga natjerati da se penzioniše u Madridu".

Oglasi

Nije isključeno da bivši igrač Dinamo Zagreba i Tottenhama na kraju ostane u Madridu barem još jednu sezonu. Naravno, dosta toga ovisi i o samom igraču, ali i klubu koji se sve više sprema na promjenu generacije i polako ostaje i bez posljednjih iskusnih fudbalera.

Osim Modrića, najavljuje se i odlazak kapitena Nacha Fernandena, Dani Carvajal također je blizu izlaznih vrata, a nije sigurna ni budućnost Tonija Kroosa u španskoj prijestolnici.

U Realu znaju da prije ili kasnije moraju da nastave svoj put i bez nabrojanih "veterana", kako bi se ostavilo mjesta za nove mlade zvijezde.

Mijatović je inače i ranije hvalio Luku Modrića, a naročito nakon prve utakmice četvrtfinala Lige prvaka protiv Manchester Cityja.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Smatram da je ovo dobar rezultat. Utakmica je bila lijepa i zabavna. Modrićev ulazak promijenio je utakmicu", rekao je Mijatović

Madriđani su u revanšu odigrali 1:1, ali su na penale izborili polufinale Lige prvaka i čeka ih okršaj protiv Bayerna. Modrić je i tu bio rezervista, ali je prije tri dana bio starter u pobjedi nad Barcelonom (3:2). Odigrao je dobar meč, a njegov tim je došao do čini se nedostižnih 11 bodova perdnosti šest kola prije kraja.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi