Mike Ashley prodaje Newcastle, cijena prava sitnica

Klub na prodaju već nekoliko godina

Mike Ashley prodaje Newcastle, cijena prava sitnica

Vlasnik Newcastle Uniteda Mike Ashley spreman je spustiti cijenu kako bi uskoro prodao ovaj klub iz Premiershipa. 

Čovjek koji je vlasnik kluba već deset godina bio bi zadovoljan sa ponudom od 380 miliona funti, što je za 20 miliona funti manje nego što je tražio ranije. Obzirom da je većini potencijalnih kupaca ta cijena bila visoka, Ashley je odlučio da je smanji samo kako bi uskoro prodao klub. 

Informacija da prodaje klub nije nova već je stara nekoliko godina, a za sada su najkonkretniji bili Kinezi koji su prošlog ljeta htjeli da kupe klub, ali im je očito cijena od 400 miliona funti bila previsoka pa je cijela stvar brzo propala.

Inače, Ashley je klub kupio prije deset godina i to za 180 miliona funti i nada se da sada može uzeti više nego duplo veći iznos od toga.

"Ako neko želi da dođe na ovo mjesto i finansira Newcastle Uniteda svojim novcem više nego ja, ja neću stajati na tom putu. Jedan od razloga zbog kojih ovo govorim je da ne postoji puno ljudi koji će sada ustati i zaista to uraditi", rekao je prošlog mjeseca vlasnik Newcastle Uniteda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, njegovoj ekipi koju s klupe predvodi španski stručnjak Rafael Benitez ide veoma dobro ove sezone, a nakon devet odigranih kola nalaze se na 9. mjestu sa 3 pobjede i isto toliko poraza te uz jedan remi. Newcastle u narednom meču gostuje kod Southamptona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi