'Čudovište' od golmana branilo nemoguće, a onda poniženje i potez o kojem bruji cijela planeta

Maignan i Muriel u glavnim ulogama

'Čudovište' od golmana branilo nemoguće, a onda poniženje i potez o kojem bruji cijela planeta

Midhat Šljivak

AC Milan je poražen u derbiju 15. kola Serie A na gostovanju kod Atalante u Bergamu. U fenomenalnom meču bilo je 3:2 za domaće, a meč su obilježili golman gostiju Mike Maignan i napadač Atalante Luis Muriel.

AC Milan se poražen vraća iz Bergama. Rossoneri su poraženi s 3:2 u jednom zaista spektakularnom meču u kojem smo vidjeli apsolutno sve što fudbal može poželjeti.

Do 95. minute meča glavna zvijezda bio je čudesni golman Rossonera Mike Maignan. 'Čudovište' s hiljadu ruku u 76. minuti je pokazalo istinsku klasu i imao je čudesne odbrane.

Udarac Scalvinija je lagano skinuo, a zatim slijedi čudo i odbrana udarca Ademole Lookmana koji je pred sobom imao gotovo prazan gol. Maignan je nekim čudom skinuo udarac i spasio je svoj tim.

Oglasi

Milan je potom izjednačio na 2:2, a francuskom čuvaru mreže mrak je pao na oči u 95. minuti kada je primio gol za pamćenje. O onom što je napravio Luis Muriel će se pričati.

Kolumbijac je dobio loptu okrenut leđima prema golu, uslijedila je zatim peta kojom ju je poslao u mrežu i čovjek je podigao sve ljubitelje fudbala na noge.

Nije u ovom slučaju mogao ništa napraviti ni nevjerovatni Maignan. Ne može ni on sve braniti iako se nabranio zicera ove sezone.

Nema nikakve dileme da će gol Luisa Muriela biti kandidat za jedan od najboljih u sezoni. Ljepota je pogledati ovako nešto i fudbal je željan ovakvih majstorija.

Kolumbijskom napadaču je ovo prvi pogodak u Seriji A ove sezone. Definitivno ga je vrijedilo čekati jer je napravio majstoriju o kojoj planeta priča.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Poslije današnje utakmice Milan je ostao na 29 bodova i na trećoj poziciji tabele, a ispred su veliki rivali Inter s 35 i Juventus s 36 osvojenih bodova.

Atalanta se polako budi. Nakon niza loših rezultata tim iz Bergama je pobijedio i došao je do 23. boda sezone, što im je dovoljno za sedmom mjesto.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

vence
Kakvo ponizenje? Majstorija Muriela i to je to!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi