Sezona tek završila, a Milan već doveo novo pojačanje

Maignan potpisao za Rossonere

Sezona tek završila, a Milan već doveo novo pojačanje · Zvanično

Endin Čaušević

Sezona u italijanskoj Seriji A je tek završena prije nekoliko dana, a klubovi su već krenuli s dovođenjem novih pojačanja.

Na Apeninima klubovi rade punom parom iako je sezone tek završena, ali je jasno da žele biti što spremniji za narednu sezonu koja počinje nekoliko sedmica nakon Evropskog prvenstva.

Milan je ove sezone uspio konačno da se plasira u Ligu prvaka nakon nekoliko godina čekanja, te na San Siru su zadovoljni rezultatima u sezoni iza njih.

No, očito je da se u Milanu već radi punom parom na spremanju igračkog kadra za novu sezonu.

Naime, Rossoneri su danas predstavili prvo pojačanje za novu sezonu, a riječ je o francuskom golmanu Mikeu Maignanu.

Ovaj 25-godišnji golman stigao je u Milan iz novog francuskog prvaka Lillea za 13 miliona eura, te je potpisao ugovor do ljeta 2026. godine.

Iz Milana su ozvaničili dolazak Maignana i otkrili su da je ovaj golman zadužio dres s brojem 16. Mnogi vjeruju da to znači da će Gianluigi Donnarumma vjerovatno napustiti klub narednog mjeseca kao slobodan igrač.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Maignan je prošao omladinsku školu PSG-a za koji je debitovao 2013. godine, ali se nije izborio za mjesto prvog golmana. Za Lille je potpisao na ljeto 2015. godine za milion eura.

Također, u oktobru prošle godine debitovao je za seniorsku reprezentaciju Francuske i našao se na spisku Didiera Deschampsa za Evropsko prvenstvo koje počinje 11. juna.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi