Kraj kontroverzne ljubavne priče

Donnarumma odlučio da ode

Kraj kontroverzne ljubavne priče

Edmir Škorić

Gianluigi Donnarumma će ovog ljeta napustiti Milan i time će se okončati kontroverzna dugogodišnja ljubavna priča.

Donnarumma je slijedio srce i kao dječak odabrao Milan ispred Intera. Sa 16 godina je dobio priliku da brani za prvi tom Rossonera, ukazao mu je istu tadašnji trener Siniša Mihajlović, a nakon godina čekanja, proslavio je sa voljenim klubom plasman u Ligu prvaka.

Ipak, čini se da Donnarumma neće osjetiti tu čar himne Lige prvaka na San Siru, s obzirom na to da je već uveliko jasno da neće braniti u Milanu i naredne sezone. Ugovor s Milanom ističe mu krajem juna, a on i njegov agent Mino Raiola uveliko su dogovorili bolje uslove u drugom klubu. Nagađa se da se radi o Juventusu, mada su još uvijek u opticaju PSG i neki drugi bogati evropski timovi.

Da odlazi, postalo je jasno nakon što je u Milanello stigao Lilleov golman Mike Maignan, koji je prošao ljekarske preglede i koji će potpisati ugovor sa Milanom. S obzirom da je bio prvi golman novog prvaka Francuske i da mu se daje oko 3 miliona eura po sezoni, a Lilleu 15 miliona s bonusima na ime obeštećenja, jasno je da će biti prvi golman...

Dugo traje taj "sukob" Donnarumme, Raiole i Milana. Klub mu je dao kapitensku traku, sve mogućnosti, poboljšane uslove, ali jednostavno je odbio da ide do najvećih granica koje su postavljali Raiola i njegov klijent.

Bilo je zaista puno afera oko Milana i Donnarumme. Sjetite se samo da su mu navijači Milana bacali novčiće na teren, da su mu dali nadimak "Dollarumma" i da su nedavno poručili da može odmah da napusti Milan ako je već odlučio da pređe u redove rivala Juventusa.

On je ispisao historiju Milana kao najmlađi golman, to je učinio i na golu reprezentacije Italije i nema sumnje da je već sada nasljednik velikog Gianluigija Buffona.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Mogao je postati Milanova legenda za sva vremena, ikona, ali on je tražio 10 miliona eura po sezoni, a jasno da Milan nije toliko financijski jak, te da posebno u ovo vrijeme krize ne može da odgovori na takve zahtjeve.

Donnarumma se navodno već oprostio od svojih saigrača nakon pobjede u Bergamu nad Atalantom, sada se samo čeka konačna odluka o njegovom novom timu. Vjeruje se da će odluku saopštiti u julu, nakon Evropskog prvenstva, no uporni italijanski novinari vjerovatno će nam sve otkriti puno ranije.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Shojich07
Tražio je 12 miliona po sezoni, plus ugovor na dvije godine, plus brat parazit godišnje milion eura, plus Raiola svake godine pravi cirkus i hoće 20 miliona eura bonusa za potpis. Svaka čast Bayernu i Milanu na potezima, ne može igrač biti veći od kluba. Ovo je otišlo predaleko sa igračima i ovim "menadžerima"
7 1
miki30
Bayern gubi Alabau, jednog od najboljih bekova svijeta, baš zbog ovakvih ucjena kao što sad radi Donnaruma, ali ljudi su odlučni u svojoj namjeri i puštaju ga besplatno, to je potez za pohvalu. Ovo sa ovim menadzerima prelazi sve granice, zar nemogu dva kluba da se dogovaraju oko jednog igrača pa i sam igrač da odluči gdje želi nastaviti karijeru?
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi