Podmukli potez Artetete natjerao De Bruynea da "poludi", Xhaka je sve jedva dočekao

Detalj sa utakmice Manchester City - Arsenal

Podmukli potez Artetete natjerao De Bruynea da "poludi", Xhaka je sve jedva dočekao

Admin Čaušević

Derbi prvenstva Engleske dobio je Manchester City. Građani su odigrali odličan meč te su u gostima pobijedili Arsenal sa 1:3.

S obzirom na prikazano gosti su potpuno zasluženo odnijeli puni plijen, posebno zbhog dominantnog drugog poluvremena kada su i postili ključne golove.

Start drugog poluvremena obilježio je i blagi incident sa Mikelom Artetom i Kevinom De Bruyneom u glavnim ulogama.

Kada je De Bruyne krenuo po loptu, Arteta je blago udario nogom što je razljutilo belgijskog veznjaka koji je eksplodirao.

Veznjak Građana je odgurnuo trenera Arsenala, a zatim mu je i zaprijetio prstom. To je bio okidač za Granita Xhaku.

Oglasi

Xhaka se nalazio u blizni i kad je vidio šta se dešava odmah je krenuo prema De Bruyneu. Na sreću sve se završilo bez većeg incidenta.

Inače, najplaćeniji igrač Premiershipa je bio strijelac prvog gola za City kada je iskoristio grešku domaće odbrane i lobovao Ramsdalea.

Pep Guardiola je svog ključnog igrača veznog reda iz igre izveo u 87. minuti, a pristalice Topnika uopšte nisu imale milosti prema Belgijancu.

Naime, dok je hodao pored terena pored njega je proletilo nekoliko flaša i prava je sreća što ga niti jedna nije pogodila u glavu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sa ovom pobjedom City se u potpunosti vratio u borbu za titulu. Izjednačio se sa Arsenalom na prvom mjestu sa po 51 bodom s tim da ekipa iz Manchestera ima utakmicu više.

Arsenal je do februara igrao zaista furizono i ubjedljivo je koračao ka prvoj tituli još od 2004. godine, ali sa jednim osvojenim bodom u tri utakmice situacija u vrhu tabele se potpuno zakomplikovala.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Samo placu ovi iz AR567ALA, te nam pricaju o postenju..a 16 kola prije kraja zadrzavaju vrijeme u trenutu kada im rezultat ide na ruku..svi su lopovi, svi varaju, samo je AR567AL POSTEN..dokaz je AR56TIN POTEZ..veliko bravo za De Brynea.
0 1
Chelsea1
Jorginho odnosi titulu Arsenalu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi