Dječak sa "srednjakom" ponovio ikonsku fotografiju od prije 20 godina

U Tirani

Dječak sa "srednjakom" ponovio ikonsku fotografiju od prije 20 godina

A. Čaušević

Navijač Feyenoorda koji je stekao svjetsku slavu kako kao petogodišnjak pokazuje srednji prst je ponovio čuvenu fotografiju nastalu prije 20 godina.

Mikey Wilson je bio na tribinama kada je Feyenoord u finalu Kupa UEFA 2002. godine sa 3:2 pobijedio Borussiju Dortmund. Tada je petogodišnji dječak postao viralna seznacija.

Redovno se objavljuje njegova fotogafija na interentu nakon što ga je kamera uhvatila kako protivničkim navijačima pokazuje "srednjak."

Inače, prva fotografija je nastala nekoliko sedmica ranije nakon što je Feyenood u polufinalu pobijedio Inter, a zatim je Mikey isto uradio i u finalu jer kako je kazao navijači Borussije nisu pokazivali poštovanje.

Image

"Navijači iz Milana su mi rekli da pokažem srednji prst i kažem nešto na italijanskom. Sjećam se da su mi zauzvrat dali čipsa i još nekih stvari. Imao sam pet godina, naravno da bih to uradio."

Mikey je to uradio dok ga je na ramenima držao njegov otac, a 20 godina kasnije uoči novog evropskog finala njih dvojica su ponovili fotografija.

Porodična strast za fudbalom nije nestala, a posebno ljubav prema Feyenoordu. Mikeyev mlađi brat je čak dobio ime po kultnom nizozemskom klubu i zove se Brian Feyenoord.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

"Jedini problem je što takva imena nisu dozvoljena u Holandiji,  pa mi se bivša morala poroditi u Belgiji", prije nekoliko godina je ispričao Wilson senior. 

Za razliku od svog prvog evropskog finala nije imao previše razloga za zadovoljstvo pošto je Feyenoord u finalu Konferencijske lige minimalno poražen od Rome. 

Top Komentari

Bazarich
Ni poslije 20 godina ni on ni otac mu nisu pameti dosli. Svasta
3 3
karlhajncbrazzzo
Haha dobar!
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije