Roma je prvi osvajač Konferencijske lige!

Finale igrano u Tirani

Roma je prvi osvajač Konferencijske lige!

E. Ganibegović

Roma je prvi osvajač Konferencijske lige. 

Prvo finale trećeg po rangu UEFA-inog klupskog takmičenja večeras je odigrano na Air Albania stadionu u Tirani, a Vučica je slavila minimalnu pobjedu protiv Feyenoorda rezultatom 1:0. 

U 17. minuti trener italijanske ekipe Jose Mourinho suočio se s prvim problemom. Henrikh Mkhitaryan se povrijedio i morao je napustiti igru, a Posebni je umjesto njega na teren poslao Sergija Oliveiru.

Petnaestak minuta kasnije ključni momenat utakmice. Mancini je sjajno pronašao Zaniola, a ovaj koristi smušenost odbrane Feyenoorda i pogađa za prednost Rome od 1:0. Taj gol pogledajte klikom OVDJE.

Otvaranje drugog poluvremna donosi veliku šansu za holandski tim. Gernot Trauner se našao u velikoj šansi, ali je pogodio samo desnu stativu. Na odbijenu loptu je natrčao Guus Til, ali je Rui Patricio odbranio njegov udarac.

Feyenoord je tražio penal nakon toga. Igrači ovog tima smatrali su da je Bryan Cristante igrao rukom u svom kaznenom prostoru, no nakon VAR provjere odlučeno je da penala nema.

Oglasi

Odmah nakon toga nova velika šansa za Holanđane. Tyrell Malacia je sjajno šutirao, a Rui Patricio uz pomoć okvira gola brani i odbija loptu u korner.

Orkun Kokcu je imao dobru šansu u 58. minuti da donese izjednačenje svom timu, no šut mu je blokiran.

Prvu ozbiljniju šansu Roma je u drugom poluvremenu imala tek u 86. minuti utakmice. Lorenzo Pellegrini je primio jedan pas u kaznenom prostoru Feyenoorda, šutirao, ali Justin Bijlow sjajno brani.

Novu veliku priliku za Feyenoord imao je rezervista Linssen, lopta je pala u peterac Rome, ali ju on nije uspio pospremiti u gol italijanskog tima. 

Do kraja je ostalo 1:0 i Roma slavi veliki evropski trofej. Ovo je prvi trofej koji je Roma osvojila nakon 2008. godine kada su osvojili italijanski Kup i Superkup, te prvi evropski trofej u historiji kluba. 

Podsjetimo, pobjednik Evropske lige za ovu sezonu je ekipa Eintrachta, a u subotu nas čeka veliko finale Lige prvaka koje će Real Madrid i Liverpool odigrati u Parizu.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Finale Konferencijske lige:

AS Roma - Feyenoord 1:0 (Zaniolo 32')

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bulle
Feyenord nije pokazo ništa...
7 1
saju701
Jao smor utakmica ili najgore finale koje sam ikad gledao.
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi