Majstorija Rafaela Leaa nedovoljna Milanu protiv Atalante, sjajan nastup Kolašinca

Podjela bodova

Majstorija Rafaela Leaa nedovoljna Milanu protiv Atalante, sjajan nastup Kolašinca

E. Škorić

U meču 26. kola italijanske Serije A Milan je, iako favorit, osvojio tek bod na svom San Siru protiv Atalante (1:1).

Atalanta nije puno toga pokazala u Milanu, ali gostima iz Bergama pogodvalo je to što domaći fudbaleri nisu bili dovoljno efikasni u završnicama. Stvarali su šasne, napadali, a samo jednom tresli mrežu Atalante i to je bilo dovoljno tek za bod.

Trenutak magije sjajnog Rafaela Leaa u trećoj minuti. Theo Hernandez mu je dodao loptu, Portugalac je u svom stilu projurio lijeovom stranom, a potom silovitim udarcem iskosa loptu smjestio pod prečku.

[twitter]https://twitter.com/loscatimberos/status/1761870025118359916[/twitter]

Djelovalo je i nakon toga da će Milan ubrzo još nekim golom slomiti goste, no u 42. minuti je Olivier Giroud bio nespsretan, u domaćem je šesnaestercu koljenom udario fudbalera Atalante u leđa, pa je dosuđen penal, a Koompeiners je bio siguran.

Uglavnom, Milan nema sreće sa penalima za rivale, jer je protiv njih dosuđeno devet penala i svih devet je realizovano.

Oglasi

U nastavku utakmice dominacija Milana, neke dobre šanse, ali nije bilo dovoljno preciznosti, pa će Rossoneri morati da se zadovolje tek jednim bodom.

S 53 boda će ostati na trećem mjestu, Juventus ima 57, a sjajni Inter uvjerljivo je prvi sa 66 bodova i utakmicom manje. Iza velike trojke je iznenađujuče Bologna sa 48 bodova, Atalanta je peta sa 46, a Roma šesta sa 41 bodom.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U narednom kolu Atalanta gostuje Interu na istom stadionu na kojem je igrala večeras, dok Milana čeka derbi sa ekipom Lazija u Rimu.

Inače, bh. reprezentativac Sead Kolašinac odigrao je 90 minuta za Atalantu na poziciji lijevog beka.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi