Dva penala za pobjedu Rennesa protiv Milana, Benfica se provukla
FOTO: EPA

Utakmice Evropske lige

Dva penala za pobjedu Rennesa protiv Milana, Benfica se provukla

E. Oštraković

Odigrane su revanš utakmice u okviru šesnaestine finala Evropske lige, a ostvareni su neki jako zanimljivi rezultati.

Nakon što su u prvoj utakmici slavili sa 3:0 protiv Rennesa, igrači Milana danas su poraženi sa 3:2 u Francuskoj. Ipak, ostvarili su prolaz dalje.

Već u 11. minuti domaći tm stiže do vodstva, a strijelac gola bio je Bourigeaud. Poravnanje Milanu donio je Luka Jović golom u 22. minuti.

Na startu drugog poluvremena, tačnije u 54. minuti Bourigeaud postiže svoj drugi gol na ovoj utakmici i tako donosi novo vodstvo svojoj ekipi. Ovaj put postiao je gol sa bijele tačke.

Ipak, Milan se ponovo vratio u ovu utakmicu. Leao je u 58. minuti pogodio za poravnanje. Deset minuta kasnije novi penal za domaće i ponovo Bourigeaud postiže gol za pobjedu svoje ekipe.

Benfica je uspjela proći dalje protiv Toulousea. Tim iz Portugala je prošao dalje jer je ostvario pobjedu u prvoj utakmici, a danas su odigrali 0:0 protiv tima iz Francuske.

Oglasi

Navijači su itekako imali šta da vide na ovoj utakmici, a prva prilika viđena je u 24. minuti. Rafa Silva je probao za goste, ali nije pogodio.

Deset minuta kasnije u prilici je Angel Di Maria, ali ni on nije uspio postići gol za vodstvo svoje ekipe.

Do kraja prvog poluvremena Benfica je imala još jednu šansu, ali ni Antonio Silva nije bio precizan.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Svoju prvu priliku na utakmici domaći su imali u 47. minuti kada je Sierro šutirao, ali nije uspio matirati golmana gostujućeg tima.

Nova prilika za domaće u 55. minuti susreta, ali lopta ide malo pored gola. Do kraja utakmice domaći su imali još nekoliko prilika, ali nisu uspjeli postići gol i na kraju je Benfica prošla dalje.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi