Milan Badelj rasplakao Firencu na oproštaju od Astorija
(Foto: Screenshoot)

Dirljiv govor

Milan Badelj rasplakao Firencu na oproštaju od Astorija

Kao zamjenik Davidea Astorija, Milan Badelj dokapiten Fiorentine u centru Firence je pred desetak hiljada poklonika pokojnog vođe ekipe održao dirljiv govor kojim se oprostio od prerano preminulog omiljenog nogometaša.

Badelju je tokom njegovog govora, kojeg je održao u bazilici Presvetog srca na komemoraciji Astoriju drhtao je glas, a pričao je kroz suze.

Mnoštvo okupljeno ispred crkve, koje na razglasu slušalo Badelja, bilo je iznimno dirnuto njegovim riječima i više puta su pljeskali tijekom govora pokojnikovog zamjenika, prenosi index.hr.

"Dragi Davide, govorim u ime suigrača i cijele obitelji Viola. Tvoje ime na hebrejskom znači voljeni, a kada danas vidim sve ove ljude okupljene zbog tebe, vjerujem da je to doista s razlogom tvoje ime.

Davide, ti svojim očima ulaziš pod kožu čovjeku i ostaješ ondje. Nisi kao svi drugi. Onaj si koji je, čak i ako ne razumijemo jezik, mogao razgovarati sa svima nama, iz srca, i držati nas zajedno. Ti imaš jedinstven dar govora srca.

Tvoji majka i otac moraju znati da s tobom u ničemu nisu pogriješili. Ti si sin i brat kakvog svi mogu poželjeti. Ti si najbolji suigrač, uz tebe smo se osjećali sigurniji, znajući da je David uz nas. Ne mogu zaboraviti tvoj smijeh i šale sa svima. Kako si se volio opisivati: 'Modni dizajner koji u slobodno vrijeme igra nogomet.' Ti si nogomet, i to onaj istinski, dječji.

Naše su misli s obitelji, Francescom i tvojom princezom Victorijom. Zadatak svih bliskih tebi je ispričati joj kakav joj je otac bio. Kakav velik čovjek. Završit ću s anegdotom: Ujutro, kad bi stigao u sobu za masažu, uvijek si palio svjetlo. To si ti svima nama - svjetlo. Hvala, Davide."

Top Komentari

Mesa.Sabanadzovic
E cuj Badelj dokapiten. Pa nasta spade Firentina dragi Batistuta
0 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi