Predstavnici Fiorentine ne smiju biti na Astorijevoj autopsiji

Odbijen zahtjev italijanskog kluba

Predstavnici Fiorentine ne smiju biti na Astorijevoj autopsiji

E. Čaušević

Smrt kapitena Fiorentine, Davidea Astorija, žestoko je uzdrmala fudbalski svijet, a pogotovo javnost u Italiji.

Astori je preminuo u snu u hotelskoj sobi u Udinama nekoliko sati pred utakmicu Udinesea i Fiorentine. To je žestoko potreslo Apenine, a iz poštovanja prema igrači kluba iz Firence odlučeno je da će sve utakmice tog dana biti odgođene.

Italijanski mediji potvrdili su danas da će Astorijeva sahrana biti održana u četvrtak, dok će autopsija biti danas kako bi se utvrdio uzrok smrti ovog 31-godišnjeg fudbalera. Iz Fiorentine su željeli da imaju predstavnika dok traje autopsija, ali je to odbijeno.

"Nismo to uradili da bismo nešto zaštitili klub. Željeli smo biti tu kako bismo saznali uzrok smrti našeg kapitena. Poslali smo upit, ali dobili smo odgovor da niko iz kluba ne može biti prisutan na autopsiji", saopštili su iz Fiorentine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi