Milan bez Zlatana Ibrahimovića u derbiju i jednoj od ključnih utakmica sezone

Pioli na mukama

Milan bez Zlatana Ibrahimovića u derbiju i jednoj od ključnih utakmica sezone

Edmir Škorić

Milan će u ponedjeljak navečer gostovati Laziju u utakmici koja bi mogla da odredi sudbinu ovog tima.

Milan je bio lider na tabeli jedan duži period, no nakon slabih izdanja u posljednje vrijeme doveo se u tešku situaciju i borba za Ligu prvaka se zakomplikovala. Klub je trenutno drugi na tabeli i ima 66 bodova, no samo tri više od petoplasiranog Napolia. Šesti je Lazio s osam bodova manje.

To znači da će sutra Lazio na Olimpicu imati priliku da se pobjedom nad Milanom takođe priključi borbi za Ligu prvaka. Milan u ovaj meč ulazi s nešto slabijom atmosferom zbog poraza od Sassuola kod kuće.

Trener Stefano Pioli zna da će to biti paklen meč, da može mnogo toga odrediti, ali ne može da računa na Zlatana Ibrahimovića, prvog strijelca ekipe. Potvrdio je to danas na press konferenciji.

“Ove 32 utakmice dokazale su da smo bili jači od bilo koje druge ekipe, osim Intera. Ovdje smo jer smo zaslužili tu da budemo. Ne možemo misliti kako nećemo moći da se plasiramo u Ligu prvaka, dokazamo smo da smo jaki i možemo to učiniti do kraja. Utakmice protiv direktnih rivala za Ligu prvaka vrijede dvostruko. Ovo će biti bitna utakmica i za nas i za njih", rekao je Pioli, koji je potvrdio ponovo izostanak 39-godišnjeg Šveđanina.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Osjeća se malo bolje, ali sutra neće igrati. Trebao bi se vratiti protiv Beneventa".

Ostaje dilema hoće li u špicu zaigrati Rafael Leao ili daleko iskusniji Mario Mandžukić, koji po mišljenju Piolija posjeduje šampionsko iskustvo koje je važno u ovakvim situacijama.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi