Kaje se što je Bonucciju dao broj 19 i otkrio je ko ga je nagovorio: "Rekli su da je veći igrač..."

Više ne bi pristao na to

Kaje se što je Bonucciju dao broj 19 i otkrio je ko ga je nagovorio: "Rekli su da je veći igrač..."

E. Čaušević

Franck Kessie ove sezone igra odlično u dresu Milana i bez dileme je trenutno jedan od najvažnijih igrača u ekipi Stefana Piolija.

Kessie je u Milan stigoa na ljeto 2017. godine iz Atalante na dvogodišnju posudbu, ali je prije dvije godine klub sa San Sira odlučio da otkupi njegov ugovor za 24 miliona eura.

Atalanta je ukupno zaradila 32 miliona eura od prodaje Kessieja što je za njih bio odličan posao, ali je i Milan napravio pun pogodak dovođenjem ovog 24-godišnjeg veznjaka.

U intervjuu za La Gazzetta dello Sport Kessie je priznao da uživa igrajući u dresu Milana i da ove sezone ekipa pruža jako dobre rezultate.

"Nakon nekoliko godina klub se uspio vratiti u borbu za Scudetto i borit ćemo se dok god imamo šanse. Prijaju mi pohvale za moje igre, ali gledam nekako da ostanem na zemlji. U veznom redu sjajno sarađujem s Bennacerom i mislim da je to što obojica pričamo francuski i brzo komuniciramo", rekao je Kessie i nastavio.

"Lideri u svlačionici su Ibrahimović, Kjaer i Rommagnoli. Najviše vremena van terena provodim s Calhanogluom. Svi želimo da svaku utakmicu damo maksimum i imamo odlične lidere koji nas motivišu svaki meč".

Oglasi

Također, Kessie se prisjetio 2017. godine kada je stigao u Milan i tada je zadužio dres s brojem 19. No, nekoliko sedmica kasnije u klub je došao i Leonardo Bonucci i on je morao njemu da prepusti taj broj, te je uzeo dres s brojem 79 koji i danas nosi.

Međutim, skoro četiri godine kasnije Kessie je priznao da žali što je tada pristao da odustane od broja kojeg je on izabrao prije nego što je Bonucci stigao na San Siro.

"Sportski direktor Leonardo, trener Montella i čak Gattuso koji je tad vodio juniore su mi objasnili zašto da to uradim. Govorili su mi da je Bonucci 'veći' igrač od mene s više iskustva i da mu trebam dati taj broj. Ne znam da li bih to ponovo uradio, to je bila greška", priznao je veznjak Milana.

Kessie se osvrnuo i na to što svoje golove slavi salutiranjem vojnicima i to nosi zaista tužnu priču jer to radi u čast svog oca koji je preminuo kada je on imao svega 11 godina.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Znam da je u kući često znao tako da salutira kada se pozdravlja i pitao sam ga zašto to radi, a on mi je objasnio da se tako pozdravlja neko ko je važniji od tebe. On je za mene najvažniji i zbog toga salutiram u njegovu čast", rekao je Kessie.

Kessie je ove sezone u svim takmičenjima za Milan odigrao 44 utakmica i postigao je 11 golova. Ugovor s Rossonerima ima do ljeta 2022. godine i na San Siru već rade na novom ugovoru.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

deki666
Jest, bas iz atalante...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi