Borjan ponovo provocira: Rodio sam se u Kninu u Republici Srpskoj Krajini i uvijek ću se time dičiti

Reprezentativac Kanade ne odustaje

Borjan ponovo provocira: Rodio sam se u Kninu u Republici Srpskoj Krajini i uvijek ću se time dičiti

Endin Čaušević

Golman Crvene zvezde, Milan Borjan, našao se u centru pažnje prije nekoliko dana zbog svojih izjava.

U petak je održan žrijeb grupa za Svjetsko prvenstvu, te ćemo u istoj grupi gledati okršaj Hrvatske i Kanade za koju brani upravo golman Zvezde.

Naime, njegovi roditelji su 1995. godine napustili Hrvatsku i skrasili su se u Kanadi gdje i danas žive. Borjan je u Srbiju došao 2009. godine kada je potpisao za Rad, a već nekoliko godina je standardni golman Zvezde.

On se našao u centru pažnje nakon žrijeba grupa za SP jer se u centru pažnje našla njegova izjava od prije desetak godina.

"Velika greška, nisam rođen u Hrvatskoj, rođen sam u Krajini, Dalmaciji. To je bilo srpsko mjesto. Ja sebe opisujem kao nekoga ko je rodom iz Srbije, iz Dalmacije, ali osjećam se kao Kanađanin jer sam tamo proveo puno godina", rekao je Borjan tada.

Međutim, golman Zvezde nije se zaustavio na tome i u razgovoru za srbijanski Kurir nastavio je sa svojim provokacijama na račun hrvatske javnosti. Hrvatima se nije svidjelo ono što je on izjavio i kritikovali su ga zbog toga, ali je on nastavio u svom stilu.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"To puno govori o njima. Vrijeđanje, prijetnje i takva doza primitivizma. Imam puno prijatelja iz Hrvatske i nikada nisam gledao ko je odakle. Ja ću uvijek se ponositi mjestom mog rođenja. Kad sam se rodio 1987., rodio sam se u Republici Srpskoj Krajini i uvijek ću se time dičiti. Svako ima pravo misliti drugačije. Mogu me mrziti, mogu me voljeti, ali nikad mi ne mogu promijeniti pripadnost i rodno mjesto", poručio je reprezentativac Kanade.

Inače, Borjan je za reprezentaciju Kanada upisao 61 nastup i jasno je da će biti prvi izbor na golu na predstojećem Mundijalu u Kataru.

Top Komentari

Mostarac94
sve svojataju sve ko njihovo a još malo pa ce im i za Vojvodinu trebat pasos
8 1
plemic
šuplja ti priča, investiraj nešto u srpski knin, i uvjeri nas da iskreno govoriš. predlažem autoprevozničko poduzeće kako se ne bi vozao na traktoru.
8 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi