Tvrdi da je rođen u Dalmaciji u Srbiji - sada će zaigrati protiv Hrvatske

Golman Kanade

Tvrdi da je rođen u Dalmaciji u Srbiji - sada će zaigrati protiv Hrvatske

E. Ganibegović

U Dohi je danas održan žrijeb grupa za Svjetsko prvenstvo.

Reprezentacija Kanade smještena je u grupu F zajedno sa selekcijama Belgije, Hrvatske i Maroka, te je dojam da su autsajderi u ovoj grupi.

Ono što također treba istaći jeste to da će na golu reprezentacije Kanade stajati Milan Borjan, golman Crvene Zvezde koji vuče porijeklo iz Hrvatske, tačnije iz Knina.

Ipak, on ne smatra da je rođen u Hrvatskoj, nego u Srbiji, a na njegovu izjavu iz 2010. godine podsjeća i Index.hr.

Novinar B92 ga je pitao: "Kako bi sebe opisao? Rođen si u Hrvatskoj, živiš u Srbiji, a braniš za Kanadu...", na šta je Borjan rekao:

"Velika greška, nisam rođen u Hrvatskoj, rođen sam u Krajini, Dalmaciji. To je bilo srpsko mjesto. Ja sebe opisujem kao nekoga ko je rodom iz Srbije, iz Dalmacije, ali osjećam se kao Kanađanin jer sam tamo proveo puno godina."

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Inače, Borjan je karijeru počeo u argentinskom Quilmesu, igrao je onda za Rad, Sivasspor, Vaslui, Ludogorets, Radnički i Koronu prije dolaska u Zvezdu 2017. godine.

Za reprezentaciju Kanade branio je na 61 utakmici. 

Top Komentari

Hz rajvosa
Ja komada budale
16 1
Zulfikar
Izaprali mu mozak da je to sve Velika Srbija.
16 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi