Zvijezda Bayerna u suzama: Reprezentacija nakon 36 godina ide na Mundijal, a on ostao kući

Nije igrao zbog problema sa srcem

Zvijezda Bayerna u suzama: Reprezentacija nakon 36 godina ide na Mundijal, a on ostao kući

E. Čaušević

Kanada je sinoć na svom terenu pobijedila Jamajku sa 4:0 i osigurala plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Kanađani će na Mundijalu igrati po prvi put nakon 1986. godine kada su nastupili u Meksiku što dovoljno govori o tome kakav podvig je uspjela napraviti ova generacija kanadske selekcije.

Kanada je pred svojim navijačima sa 4:0 razbila reprezentaciju Jamajke i kolo prije završetka kvalifikacija osigurala je plasman u Katar.

U selekciji Kanade sinoć nije bilo Alphonsa Daviesa koji je sigurno ponajbolji igrač ovog tima, ali je lijevi bek Bayerna pratio iz svog doma meč svoje reprezentacije i to je proslavio na sjajan način.

Nakon što je sudija označio kraj utakmice Davies je zaplakao, a sve to uživo je snimao na društvenim mrežama. Sigurno je da mu je najteže bilo što nije mogao biti sa svojom reprezentacijom i slaviti veliki uspjeh sa saigračima.

Davies je već nekoliko mjeseci van terena jer je imao srčanih problema, ali se lagano vraća u trenažni proces i sigurno je da ćemo ga uskoro gledati ponovo na terenu.

Promo

Top Komentari

Mostarac94
skroman decko, soba mu izgleda ko da igra u Modrici Maximi a ne Bayernu
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi