Dalić nakon žrijeba: Sve je ispalo prema željama

Selektor Hrvatske

Dalić nakon žrijeba: Sve je ispalo prema željama

Eldar Ganibegović

U Dohi su danas izvučene grupe za Svjetsko prvenstvo. 

Reprezentacija Hrvatske koja brani srebro osvojeno na Mundijalu u Rusiji smještana je u grupu F zajedno sa selekcijama Belgije, Maroka i Kanade.

Selektor Vatrenih Zlatko Dalić istakao je da mu je bilo bitno izbjeći Francusku (koja ih je savladala u finalu u Rusiji, op. a), a da je ostalo bilo po željama.

"Ako pogledamo žrijeb, igramo s Marokom pa s Kanadom i onda s Belgijom. Moramo ići korak po korak, vjerujem da ćemo se pripremiti. Htio sam izbjeći Francusku jer u zadnje vrijeme s njima igramo jako puno. Sve drugo je bilo nekako po željama", rekao je Dalić.

Hrvatska je u martu odigrala dvije utakmice u Kataru, pa se već malo upoznala sa zemljom domaćinom, a Zlatko o tome kaže:

"Proveli smo ovdje lijepih 7-8 dana s reprezentacijom, upoznali smo se s uslovima i vremenom, to će nam dobro doći za kasnije."

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Sad idemo u Ligu nacija i pripremu za Svjetsko prvenstvo. Isprobali smo 3-5-2, izgledalo je to dobro, ali ono što je meni najvažnije je da igrači budu zdravi, a onda mi u svakom sistemu možemo ostvariti ono što želimo", poručio je selektor Hrvatske reprezentacije.

Svjetsko prvenstvo, podsjetimo, igra se od 21. novembra do 18. decembra. 

Top Komentari

Realist
Zlatko damo neka igraju najkvalitetnije snage i to je to. Proc grupu i nama dovoljno. Pa protiv Španjolske ili Njemačke sta bude
1 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi