Borjan je bio meta navijača Hrvatske, odgovorio je sa Maldiva i nije mogao da ne spomene traktor

Iskusni golman brzo završio nastup sa svojom selekcijom u Kataru

Borjan je bio meta navijača Hrvatske, odgovorio je sa Maldiva i nije mogao da ne spomene traktor

Samir Mlaćo

Iskusni golman Milan Borjan je bio na meti navijača Hrvatske tokom Svjetskog prvenstva, a čini se da će se 'sukob' nastaviti putem društvenih mreža.

Srbijanski golman Milan Borjan nije se proslavio na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Borjan je nosio dres reprezentacije Kanade, a sasvim očekivano Kanađani su u grupnoj fazi završili svoj nastup na Mundijalu.

Imao i Borjan nekoliko veoma loših intervencija, posebno u meču protiv Maroka, a našao se i na meti navijača Hrvatska u duelu protiv istoimene reprezentacije.

Na tribinama je tokom navedene utakmice istaknuta zastava s natpisom "Knin 95. Niko ne bježi kao Borjan". Bila je to poruka za kanadskog golmana Milana Borjana, koji je rođen 23. oktobra 1987. godine u hrvatskom gradu Kninu, ali je pobjegao iz zemlje u Srbiju u dobi od osam godina tijekom rata između dviju država.

Oglasi

Istaknut je bio i traktor koji je bio prijevozno sredstvo za masovni bijeg Srba u tom periodu.

Ni sam Borjan nije ostao dužan, te je provocirao podižući tri prsta, što je izazvalo i reakciju druge strane.

Sada je na odmoru sa suprugom na Maldivima, a nije propustio priliku da ipak 'baci' provokaciju.

Uz fotografiju sa suprugom Snežanom napisao je.

Oglasi

"Na našem traktoru piše ljubav", napisao je Borjan.

I sama Snežana na Svjetskom prvenstvu bila je na meti navijača Hrvatske.

“Slušala sam skandiranje svog imena na Svetskom prvenstvu! Nije da nemam iskustva sa tim, ali nisam očekivala da će se moja ime oriti na Khalifa stadionu na Svetskom prvenstvu! Woow! Nema te agresije, nacionalizma i primitivizma koji su jači od ovog zagrljaja i ovolike ljubavi!”, napisala je Snežana uz sliku sa sinom nakon meča Kanade i Hrvatske.

Milan je priznao da je imao velike probleme pred meč sa Vatrenima jer su brojni navijači Hrvatske uspjeli doći do njegovog broja.

"Milion jedna poruka, milion i jedn poziv sam dobio. To su djeca... To sve govori o njima. 2056 poziva sam imao na WhatsApp-u. Šta mogu još da kažem? Život ide dalje, idemo sa osmijehom“, rekao je Borjan, te dodao.

"Treba da porade na sebi. Imaju neku frustraciju“.

Borjan je trenutno član Crvene Zvezde gdje će vjerovatno i završiti karijeru.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Ranije je nastupao za Ludogorets, Koronu Kielce, Radnički Niš, Sivaspor, Vasluli, Rad....

Za reprezentaciju Kanade upisao je 70 nastupa.

Top Komentari

user1669598125
Svim srcem uz Argentinu danas.Naprijed Argentina!Bosna i Hercegovina je uz vas
2 0
Krivaja Zavidovići
Najlakše je rugati se sirotinji. I ja sam bio izbjeglica, prognanik... Odjednom preko noći ostali bez svega što su generacije i generacije sticale. Na kraju smo bili još sretni što smo svi živi ostali. Sramota od navijača Hrvatske, ali to su neofašisti. Od njih ništa ljudsko ni ne očekujem...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti