Milan slavio na Celtic Parku, Rade Krunić postigao prvi gol u dresu Rossonera

Mečevi 1. kola grupne faze EL

Milan slavio na Celtic Parku, Rade Krunić postigao prvi gol u dresu Rossonera

E. Čaušević

Fudbaleri Milana večeras su u gostima pobijedili Celtic sa 3:1 u meču prvog kola grupne faze Evropske lige.

Rossoneri nisu odigrali baš neku blistavu partiju, ali sigurno da je za njih najvažnije da su s tri boda napustili Celtic Park. Gosti su odlično počeli meč i poveli već u 14. minuti.

Castillejo je odlično ubacio s desne strane, a najviši u kaznenom prostoru škotskog tima bio je bh. reprezentativac Rade Krunić koji glavom sjajno trese mrežu za 0:1.

Treba dodati da je za Krunića ovo bio prvi gol u dresu Milana od dolaska u klub iz Empolija na ljeto prošle godine.

Celtic je solidno igrao u prvom dijelu, ali je Milan bio taj koji je postizao golove. Rossoneri su u samom finišu prvog poluvremena uspjeli da udvostruče prednost.

Ovaj put asistent je bio Theo Hernandez, a gol za 0:2 postigao je Brahim Diaz koji je ovog ljeta pojačao Milan dolaskom iz Real Madrida.

No, u drugom dijelu Celtic je bio dosta bolji. Škoti su stvarali prilike i bilo je jasno da žele da se vrate u meč. Domaći su u 76. minuti uspjeli da smanje na 1:2 kada je Donnarummu savladao Elyounoussi.

Činilo se da Celtic ima snage da dođe do remija jer je bio vidljiv pad u igri Milana. Celtic je napadao, ali je Milan u sudijskoj nadoknadi nakon kontre došao do novog gola, a konačnih 1:3 postavio je rezervista Hauge.

U istoj grupi večeras su u Pragu igrali Sparta i Lille. Francuski tim je odigrao sjajan meč i slavio je čak s 4:1.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Zanimljivo je bilo i u grupi G gdje su Leicester i Braga upisali sigurne pobjede. Leicester je na svom terenu pobijedio Zoryju sa 3:0, a golove za ovaj tim zabili su Maddison, Barnes i Iheanacho.

S druge strane Braga je na svom terenu pobijedila AEK sa 3:0 golovima Galena, Horte i Paulinha. Bh. fudbaler Anel Šabanadžović nije ulazio u igru u porazu svog tima.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ThrillerHz
Za Viscu je doktor fudbala!
11 0
Opijum
To kralju srbineee
1 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti