Milan Đurić potpisao za Monzu, na Apeninima u šoku kada si vidjeli koliko su ga platili Veroni

Bh. napadač ponovo promijenio klub

Milan Đurić potpisao za Monzu, na Apeninima u šoku kada si vidjeli koliko su ga platili Veroni · Zvanično

Endin Čaušević

Iskusni bosanskohercegovački napadač Milan Đurić u finišu januarskog prelaznog roka odlučio je napustiti Veronu i karijeru nastaviti u dresu Monze, a njegov transfer večeras je zvanično potvrđen.

Đurić je u samom finišu zimskog prelaznog roka iznenadio sve odlukom da napusti Veronu, ali je očito dobio ponudu koju nije mogao da odbije.

Ovaj 33-godišnji napadač je bio u Veroni itekako standardan, no kada je stigao poziv iz Monze nije se dugo mislio.

Đurić je prihvatio poziv Monze i jučer je stigao na ljekarske preglede koje je uspješno prošao, a zatim je potpisao ugovor do ljeta 2025. godine.

Monza je večeras ozvaničila dolazak nekadašnjeg bh. reprezentativca koji će biti pojačanje u napadu ovog tima u nastavku sezone. Također, iz kluba je potvrđeno da u ugovoru Đurić ima opciju na produženje saradnje na još jednu sezonu ukoliko sve bude kako treba.

Oglasi

No, ono što je mnoge iznenadilo jeste visina obeštećenja iskusnog bh. napadača koji je u 33. godini života ostvari transfer karijere što se tiče novca.

Naime, Monza je za Đurića platila Veroni čak dva miliona eura što je iznenađujuće. No, to potvrđuje da Đurić ima šta da ponudi iako je bliže zalasku karijere nego vrhuncu iste.

Također, to je najbolji transfer iz finansijskoj ugla što se tiče Đurića, te je nadmašen transfer iz 2017. godine kada je za 1.8 miliona eura iz Cesene prešao u Bristol City.

Monza utakmicu 22. kola italijanske Serije A protiv Sassuola igra u nedjelju od 15 sati i kako stvari stoje Đurić će biti u konkurenciji da već za dva dana debituje u dresu svog novog kluba.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U Veroni je odigrao 51 utakmicu i zabio je sedam golova i dodao još četiri asistencije. Ranije je nastupao za Cesenu, Cittadellu, Trapani, Ascoli, Cremonese, Bristol i Crotone. U dresu bh. selekcije upisao je 15 nastupa i dao sedam golova.

Top Komentari

FahrudinKonjHodzic
cetalj
0 3
Patrice77
Zasto ovaj momak ne igra za reprezentaciju? Bolji je od svih kloceva u napadu zajedno, osim Edina.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti