Bh. fudbaler u skupocjenom Mercedesu stigao na ljekarske preglede, slijedi transfer

Ostaje da igra na visokom nivou

Bh. fudbaler u skupocjenom Mercedesu stigao na ljekarske preglede, slijedi transfer

Edmir Škorić

Još jedan bosanskohercegovački fudbaler će ove zime promijeniti sredinu. Stigao je na ljekarske preglede i sada slijedi potpis ugovora.

U crnom se Mercedesu Đurić sa svojim agentima dovezao na odredište. Stigao je u Monzu, klub čije če boje braniti u narednih najmanje godinu i po.

Đurić je isksuni 33-godišnji napadač koji je sezonu počeo u Veroni. Bio je standardan i do sada sakupio 21 nastup u ovoj sezoni, te postigao šest golova uz dvije asistencije.

No, unatoč dobrim igrama i konstantnosti, Verona ga je odlučila pustiti drugom članu Serije A. Đurić bi s Monzom trebao potpisati ugovor do ljeta 2025. godine s opcijom da saradnju produži na još godinu dana. Nije poznato koliko će Monza platiti za njegov transfer.

Oglasi

Međutim, Đurić će imati u Monzi dosta veću konkurenciju u napadu jer trener Raffaele Palladino na raspolaganju ima Lorenza Colomba, Motu Danyja, Mirka Marića, Patricka Ciurriju, Gianlucu Caprarija koji je glavna zvijezda ekipe, te suspendovanog Papua Gomeza.

Inače, Đurić je ponikao u Ceseni, a u Italiji igrao je još za Parmu, Ascoli, Crotone, Cremonese, Trapani, Cittadellu i Salernitanu. Proveo je i godinu i po dana u engleskom Bristol Cityju.

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine upisao je 15 nastupa i zabio sedam golova i mnogi smatraju da je zaslužio dosta veću priliku, te da je prerano otpisan u nacionalnom timu naše zemlje.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Posebno se pamti njegov hat-trick na Koševu za U21 reprezentaciju BiH protiv Njemačke, kada je Zmajiće vodio Vlado Jagodić.

Od bh. fudbalera, u Seriji A su još Sead Kolašinac (Atalanta) i Tarik Muharemović (Juventus), dok je Rade Krunić nedavno napustio Milan i otišao u Fenerbahče.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti