Milan dobio Bolognu i ostao u trci za Ligu prvaka, pobjedu zasjenio potez Bakayoka

Serija A

Milan dobio Bolognu i ostao u trci za Ligu prvaka, pobjedu zasjenio potez Bakayoka

Edmir Škorić

Nogometaši Milana su u susretu 35. kola italijanske Serije A savladali Bolognu s 2:1.

Milan je večerašnjom pobjedom na San Siru ostao u trci za plasman u Ligu prvaka, pošto dva kola prije kraja sezone imaju tri boda manje od četvrtoplasirane Atalante.

Rossoneri su poveli golom Susa u 37. minuti, deset minuta pošto se Biglia povrijedio. Iako ga je trebao zamijeniti Bakayoko, on je odbio naredbu Gattusa, kojem je potom poručio da "od*ebe", pa je ovaj u igru poslao Maurija.

Domaći su preko rezerviste Borinija u 67. minuti došli do 2:0, da bi u 73. minuti Destro iskoristio lošu postavku Milanove odbrane, izbjegao ofsajd zamku i smanjio na 2:1.

Dvije minute nakon toga Paqueta je prvo zbog prigovora dobio žuti karton, a onda i drugi žuti jer je sudiju Di Bella udario po rukama.

Potražite više informacija na temu Serie A:

S igračem manje se Milan nekako izborio do kraja za pobjedu, a već u sljedećem kolu ima teško gostovanje kod Fiorentine i ako ne pobijedi, ostaje bez Lige prvaka, koja je bila postavljena kao primarni cilj na početku sezone.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi