Milan Đurić nakon osam utakmica bez gola konačno pogodio za Salernitanu
Drugi gol u sezoni za Đurića

Tim bivšeg reprezentativca BiH je na kraju ipak upisao novi poraz

Milan Đurić nakon osam utakmica bez gola konačno pogodio za Salernitanu

S. Pašalić

Nogometaši Salernitane su u 15. kolu italijanske Serije B stigli na gostovanje kod ekipe Cittadele i upisali poraz rezultatom 4:3.

Domaći su bili blagi favorit uoči ovog meča, ali je ipak Salernitana prva stigla do vodstva u 21. minuti kada je nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine, Milan Đurić, pronašao put do mreže.

Ipak, slavlje gostiju nije trajalo dugo pa je Diaw u 29. minuti izjednačio na 1:1, a samo dvije minute kasnije je bilo 2:1 za domaće nakon što je Benedetti postigao gol.

Do kraja poluvremena je Cittadela stigla i do 3:1 kada je Diaw ponovo pogodio u 42. minuti.

U nastavku je D'Urso u 70. minuti povisio na 4:1 i činilo se da je sve riješeno, ali se Salernitana golovima Ginnettija u 78. i Kiyinea u 80. minuti vratila u igru i smanjila na 4:3.

Salernitana međutim do kraja nije uspjela doći do boda i upisala je novi poraz nakon kojeg se trenutno nalazi na 13. poziciji na tabeli. Bila je ovo 13. utakmica za Milana Đurića ove sezone za Salernitanu i drugi gol u Seriji B.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi