Milan Đurić ovog ljeta pravi novi transfer?

Ide mu dobro u Salernitani

Milan Đurić ovog ljeta pravi novi transfer?

Mediji iz Italije donose informaciju da bi Milan Đurić mogao ponovo zaigrati u Serie A.

Iza bh. napadača je vrlo dobra sezona u Salernitani za koju je u 30 utakmica zabio 12 pogodaka, a to bi mu, sudeći prema vijestima iz Italije, moglo donijeti novi transfer.

Đurićevo ime nalazi se u notesu nekoliko prvoligaških klubova, a jedan od njih je i Sampdoria čiji trener Claudio Ranieri u njemu vidi idealno rješnje za napad svoje momčadi.

Da nisu u pitanju samo glasine potvrdili su i iz agencije koja zastupa Đurića, no transfer je još daleko od realizacije.

"Ne bismo imali ništa protiv toga. Postoje neki upiti, ali ne i zvanični pregovori. Ponuda će sigurno biti. U ovom trenutku Đurić je samo fokusiran na Salernitanu s kojom ima još dvije godine ugovora", naveli su.

U Salernitani bi, s druge strane, rado zadržali Đurića u svojim redovima i stoga mu već spremaju novi dvogodišnji ugovor.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Nadam se da ćemo sjesti sa klupskim čelnicima u skorije vrijeme", dodali su iz Đurićeve agencije.

Đurić je, izuzimajući jednogodišnju epizodu u Bristol Cityju, proveo cijelu dosadašnju karijeru u Italiji. Prije Salernitane je igrao za Cittadellu, Cesenu, Trapani, Parmu...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi