Milan i Napoli podijelili bodove

Bez pobjednika u derbiju

Milan i Napoli podijelili bodove

Edmir Škorić

U derbiju 13. kola italijanske Serije A Milan je ugostio Napoli, a meč je završen podjelom bodova - rezultatom 1:1.

Bio je ovo sudar timova koji se nalaze u krizi u posljednje vrijeme. Milan je ove sezone izuzetno loš, dok je poznato kako su u Napoliju u lošem odnosu igrači i predsjednik kluba. Sve u svemu, bilo je jasno da bi i jednima i drugima bilo dobro danas osvojiti sva tri boda, no umjesto toga i jedni i drugi su dobili po bod.

Milan je nešto bolje otvorio utakmicu, ali je Napoli poveo, kada je Lozano u 24. minuti savladao Donnarummu za 0:1.

Ipak, samo pet minuta kasnije Milan je stigao do izjednačenja, kada je Bonaventura zabio eurogol i tako je prekinuo višemjesečnu golgetersku krizu. Zanimljivo da je prethodno gol zabio također protiv Napolija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Iako je obećavalo tih 1:1 nakon pola sata igre, u ostatku meča nije bilo previše uzbuđenja, niti je bilo nekih pravih prilika.

Napoli je sedmi sa 20 bodova i u narednom kolu dočekuje Bolognu, dok je Milan s 14 bodova tek na 13. mjestu, a u narednom kolu Rossoneri gostuju Parmi.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user102
Sram Vas bilo da ne spomenete Reprezentativca BiH Radeta Krunica momak odigrao cijeli susret asistirao za gol najbolji pojedinac bio....a daje te izvještaje o nekim igračima iz Ž lige očito Vas samo interesuje igraci koji su samo iz Sarajeva i igrači od kojih imate koristi
7 0
user102
Bolesnici hoće te li napisati da je nas reprezentativac Rade Krunic odigrao cijeli meč da je bio asistent kod gola i da je bio jedan od najboljih pojedinaca.Kako Vas nije sramota a pišete za igrače iz neke Ž lige ako nije iz Sarajeva o njemu se nema šta pisati toliko o Vama jadnicima
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi