Milan igrao dobro dok nije proradila veza Pjanić - Ronaldo: Juventus osvojio Superkup Italije!
Stara dama je ponovo pobijedila Milan bez primljenog gola i na taj način stigla do osme titule u Superkupu Italije.

Stara dama pobijedila Rossonere 1:0

Milan igrao dobro dok nije proradila veza Pjanić - Ronaldo: Juventus osvojio Superkup Italije!

Fudbaleri Juventusa osvojili su Superkup Italije nakon što su danas u Jeddahu porazili Milan sa 1:0. 

Stara dama je i prije početka susreta bila favorit obzirom da i ove sezone igra u sjajnoj formi što se za Milan ne može reći, a na kraju je susret prošao bez iznenađenja.

Ipak, treba reći da je Milan igrao neočekivano dobro i da je pred golom Juventusa stvorio nekoliko sjajnih prilika, ali u nekim trenucima naprosto i nije imao sreće.

Prvo poluvrijeme nije donijelo Bog zna kako zanimljiv fudbal, a vidjeli smo samo jednu priliku i to pred golom Dannarumme, ali Joao Cancelo nije bio precizan u 17. minuti.

Na samom početku nastavka meča veliku šansu za Milan je imao Cutrone, ali je nije iskoristio jer je lopta pogodila prečku. U tim trenucima je Milan zaista bio bolja ekipa, ali se sve promijenilo u 61. minuti kada je Juve poveo. Pjanić je fantastično ubacio za Ronalda koji glavom postiže gol i to je bilo 1:0.

Stara dama je do kraja susreta bez ikakvih problema pruivela meč kraju sa rezultatom koji je postignut u tom trenutku. Inače, Milan je meč završio sa desetoricom obzirom da je crveni karton dobio Kessie 17 minuta prije kraja.

Ovo je osma titula Superkupa Italije za Juventus, a naš reprezentativac Miralem Pjanić je u njoj učestvovao odigravši 65 minuta. Inače, krajem prvog dijela je dobio žuti karton i neće ga biti u narednom meču Serije A protiv Chieva.

Italijanski Superkup:

Juventus - Milan 1:0 (Ronaldo 61')

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hare
Pogodio ga u glavu Mire
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi