Milan ima pakleni plan: Stižu Guardiola i Overmars?!
EPA

Očajnički se žele vratiti u vrh

Milan ima pakleni plan: Stižu Guardiola i Overmars?!

Uprava Milana priprema pakleni plan za povratak u svjetsku elitu, javlja Mundo Deportivo.

Tokom ljeta Rossoneri su bili prilično aktivni na transfer-pijaci, ali ispostavilo se kako i nisu napravili pretjerano dobar posao budući da je Milan danas u teškoj krizi i tek na 13. mjestu u Serie A.

Iako je u međuvremenu na mjesto trenera došao Stefano Pioli, ovaj iskusni strateg navodno je samo privremeno rješenje i njegova sudbina će isključivo ovisiti od toga hoće li grupacija Elliot, koja je vlasnik kluba, ostvariti zacrtani cilj.

U ovoj grupaciji procijenili su kako im je za povratak na sami vrh potrebno puno jače ime, kako na trenerskoj klupi, tako i u vrhu sportske politike, a želje su jasne. Vodstvo Milana za trenera želi, ni manje ni više, nego Pepa Guardiolu, dok bi posao sportskog direktora trebao da preuzme Marc Overmas koji je bio jedan od kreatora lanjskog 'čuda' iz Amsterdama.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ukoliko provjereni dvojac pristane doći, to znači da će San Siro napustiti Paolo Maldini i Zvonimir Boban koji se u novim ulogama i nisu najbolje snašli.

U nekoliko navrata Guardiola je isticao kako voli Milan, a otežavajuću okolnost po italijanski tim u ovom trenutku predstavlja to što treneru Manchester Cityja ističe ugovor 2021. godine.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

NoriakiKasai
How yes no
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi