Povratak na staze ponosa i slave: Milan došao na prag prve titule od 2011. godine!

Rossonerima treba još bod ili kiks Intera

Povratak na staze ponosa i slave: Milan došao na prag prve titule od 2011. godine!

E. Škorić

U utakmici 37. kola italijanske Serije A Milan je pobijedio Atalantu s 2:0 i tako došao na mali korak do nove titule.

Milan je posljednji put 2011. godine osvajao Scudetto, no sada je jako blizu da nakon dugo godina ponovo postane šampion Italije.

Rossonerima su za titulu bila neophodna najmanje četiri boda u zadnja dva kola, a nakon pobjede nad Atalantom, ostalo im je još samo da osvoje jedan bod u gostima kod Sassuola kako bi počeli sa slavljem. Nije isključeno ni ranije slavlje, ukoliko gradski rival Inter večeras ne pobijedi Cagliari u gostima.

Kao i u mnogim utakmicama ove sezone, Milan nije previše briljirao, ali je opet bio isuviše čvrst, odvažan i karakteran da dođe do trijumfa.

Gosti iz Bergama nisu bili previše opasni po gol Maignana, dok je Milan uspio da realizuje dvije od nekolicine šansi.

Trenutak odluke dogodio se u 56. minuti. Rezervista Messias, koji je ušao početkom drugog dijela, poslao je sjajnu loptu, Rafael Leao bježi svom čuvaru, na kraju pogađa za 1:0.

Oglasi

Milan je nastavio strpljivo da igra, čekajući novu šansu da dotuče rivala, a dogodila se ona u 75. minuti. Theo Hernandez je nevjerovatnim prodorom izašao pred gol gostiju iz Bergama, te zabio za 2:0, čime je Milanu trasiran put do titule.

Upravo su strijelci Leao i Hernandez ključni Milanovi igrači na ovom putu do titule, mada je evidentno kako je timski duh ono što je krasilo Rossonere u protekle dvije sezone. I bh. reprezentativac Rade Krunić je dao važan doprinos danas, te je čak odradio dobar dio posla kada je osvojio loptu kod drugog gola Milana. On je bio starter, te je na terenu proveo nešto manje od 80 minuta.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Da sumiramo, Milan je na plus pet od Intera koji večeras igra u gostima kod Cagliarija. Ukoliko Inter ne pobijedi, kreće slavlje u crveno-crnom dijelu Milana, a drugu meč loptu mogao bi imati u Sassuolu narednog vikenda.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Edoss
Najgora sezona lige. Nezasluzena titula za njih a i za ostale. Ove sezone bolje da niko nije osvojio skudeto koliko su slabi svi
3 13
Marco_Materazzi
Koliko ovaj milan ima srece pa to je strasno!
3 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi