Milan je opet u modi: Biglia i Piatek za nastavak impresivne serije
Biglia se nedavno vratio na terene, a u 31. minuti je postigao golčinu iz slobodnog udarca za vodstvo Rossonera u Veroni

Rossoneri se učvrstili na trećem mjestu

Milan je opet u modi: Biglia i Piatek za nastavak impresivne serije

E. Škorić

Nogometaši Milana večeras su u Veroni s 2:1 pobijedili Chievo, pa su u 27. kolu Serije A došli do 14. i pete uzastopne pobjede.

Milan nije lako slavio kod posljednjeplasiranog Chieva, koji bez obzira na loše rezultate nije lako padao ni pred jačima od Milana ove sezone.

Domaćin je i večeras učinio sve da bi napakostio Rossonerima, ali su gosti uspjeli da dođu do izuzetno važna tri boda i da se učvrste na trećoj poziciji. Cilj Milana je Liga prvaka, a za sada je na dobrom putu.

Gosti iz Milana su večeras poveli u 31. minuti, kada je Biglia zabio golčinu iz slobodnjaka, ali je Hetemaj deset minuta kasnije vratio stvari na početak.

U nastavku je Milan napadao, ušao je Calhanoglu u 54. minuti, a tri minute kasnije njegov tim dolazi do gola za pobjedu.

Castillejo je asistent, a Piatek strijelac i sada se izjednačio s Ronaldom i Quagliarellom na listi strijelaca, pošto sva trojica imaju po 19 pogodaka.

Gennaro Gattuso je večeras isključen od strane sudije, pa je dobar dio meča gledao s tribina, ali sigurno da mu je to sada najmanje važno nakon što je Milan došao do nove bitne pobjede.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Neće na San Siru pretjerano i dugo slaviti, sada ih čeka pravi ispit, duel sa gradskim rivalom Interom.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti