Pravi li Kolašinac transfer? Britanci tvrde da su kontakti ostvareni

Bh. defanzivac od 2017. u Arsenalu

Pravi li Kolašinac transfer? Britanci tvrde da su kontakti ostvareni

Sead Kolašinac bi, sudeći barem prema pisanju pojedinih britanskih medija, mogao napustiti Arsenal na kraju sezone.

Ovaj defanzivac u posljednje vrijeme pruža sve bolje partije za Arsenal, nedavno ga je hvalio i Alan Shearer, a oduševljeni njegovim partijama su i u Milanu čiji čelnici tragaju upravo za lijevim bekom.

Britanci su prije nekoliko dana objavili kako na dovođenju bh. nogometaša insistira Ivan Gazidis, izvršni direktor Milana koji ga je doveo i na Emirates za vrijeme rada u Arsenalu, a navodno je sada došlo i do kontakta između dvaju klubova.

Rossoneri su spremni Kolašincu ponuditi veću platu nego što sada ima u Arsenalu (119. 500 funti sedmično), a problem bi, međutim, mogla biti konačna odšteta jer je poznato kako Topnici neće za malu cifru pustiti mladog defanzivca.

Želja Milana od ranije

Kolašinac je želja Milana bio i u ljeto 2017. godine, tada su mu čelnici kluba nudili petogodišnji ugovor prema kojem bi zaradio 40 miliona eura, ali na kraju je naš reprezentativac izabrao Arsenal u čije redove je došao kao slobodan igrač. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ove sezone Kolašinac je u Premier ligi odigrao ukupno 17 utakmica, provevši pritom na terenu skoro 1500 minuta, a na svom kontu ima i sedam asistencija. Sjajne igre koje pruža u zadnje vrijeme svakako raduju i selektora Prosinečkog pred nadolazeće kvalifikacijske utakmice protiv Armenije i Grčke.

Prethodno je, podsjetimo, igrao u Njemačkoj za Schalke.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi