Nula u derbiju na San Siru uz povredu Zlatana Ibrahimovića

Milan i Juventus podijelili bodove

Nula u derbiju na San Siru uz povredu Zlatana Ibrahimovića

E. Škorić

Na San Siru je večeras odigran derbi kola u Seriji A, a duel Milana i Juventusa okončan je bez pobjednika.

Rijetki su dueli Milana i Juventusa koji završe bez pogodaka, no večeras su mreže na San Siru ostale mirovati iako smo gledali dinamičnu utakmicu sa puno ritma, bilo je i prilika, ali niko nije uspio na kraju postići gol za pobjedu.

I Stefano Pioli i Massimiliano Allegri nisu htjeli uzimati prevelik rizik bez obzira koliko je pobjeda bila neophodna i jednima i drugima. Milan je veći dio meča bio bolji i opasniji, dok se Juve više bazirao na kontranapade.

Utakmicu je obilježila povreda Zlatana Ibrahimovića, koji je svoje mjesto ustupio Olivieru Giroudu već u 28. minuti i sasvim sigurno je i to donekle poremetilo planove i na kraju krajeva umanjilo šanse Rossonerima.

Velikih šansi skoro da nije bilo. Rafael Leao bio je najopasniji po gol Juventusa, na drugoj strani očekivalo se najviše od Dybale, no Argentinac nije mogao puno protiv čvrste Milanove odbrane.

Bh. reprezentativac Rade Krunić bio je stater kod Milaan, a na terenu je proveo 90 minuta te je odigrao dobru utakmicu bez grešaka.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Milan je pao na treće mjesto nakon ovog kola pošto je Napoli slavio protiv Salernitane. Dva tima imaju po 49 bodova, a vodeći Inter 53 boda i utakmicu manje, pa su Edin Džeko i društvo trenutno najbliže novom Scudettu.

Juventus je uvezao nekoliko dobrih utakmica i rezultata, ali je tek peti sa 42 boda, no Stara dama se evidentno vraća u vrh tabele.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Eno30
Rezultat koji Inter lagano koraca prema prvaku Italije i da nas Dzeko podigne i taj pehar u Italiji.
11 2
Klicko
Klicko rece nula ko Bjelasnica.Klicko lud.Jahhh
1 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi