Milan izgubio u velikom derbiju od Juventusa, presudio glup potez neiskusnog defanzivca

Stara dama došla do velike pobjede

Milan izgubio u velikom derbiju od Juventusa, presudio glup potez neiskusnog defanzivca

Edmir Škorić

U velikom italijanskom derbiju koji je odigran u sklopu 9. kola italijanske Serije A Juventus je sa 1:0 na San Siru savladao domaći Milan.

Derbi je Milan dočekao s većim šansama za pobjedu, barem sudeći po kladionicama, no izostanak velikog broja važnih igrača osjetio se noćas u igri Rossonera. Naime, nije bilo suspendovanog prvog golmana Mikea Maignana, čak ni drugog Sportiella, pa je na gol morao treći golman Mirante.

Osim toga, nije bilo Thea Hernandeza koji je jedan od ključnih Milanovih igrača, a ni veznjaka Loftusa-Cheeka. S druge strane, Allegri se po povratku na San Siro također suočio s nekim problemima, a najviše mu nedostaju mladi Fagioli suspendovan zbog klađenja, kao i Brazilci Alex Sandro i Danilo. Naravno, od ranije nema Pogbe, nedostaje i De Sciglio...

Dojam je kako je Milan bolje ušao u meč, djelovao je opasnije, Juventus je izgledao zadovoljniji s 0:0. Najbolju šansu za Milan imao je iskusni Giroud u 15. minuti, ali udrac Francuza bio je nedovoljno precizan.

Tri minute kasnije Filip Kostić uzvraća, a ubrzo nakon toga i Rabiot. Jedan od ključnih detalja dogodio se u 40. minuti. Mladi Milanov defanzivac Malick Thiaw je kao posljednji igrač odbrane s leđa povukao Moisea Keana, pa je dobio direktan crveni karton.

Oglasi

S igračem više Juve zamalo već do odlaska na odmor da povede. Zicer je imao Kean koji sa samo metar šutira pored gola nakon ubačaja Rabiota. Neiskorištenom šansom Leaa na drugoj strani završeno je prvo poluvrijeme.

Pola sata prije kraja u igru je kod Milana ušao bh. reprezentativac Rade Krunić koji se oporavio od povrede, ali je tri minute kasnije "pomogao" Juventusu da povede. Nakon udarca Manuela Locatellija, Krunić je skočio u blok, no lopta od njega nesretno završava u mreži.

Ostatak meča je Juventus proveo u spuštanju tempa, igrajući na kontre, a Milan sve više riskirao ne bi li i sa igračem manje došao do izjednačenja. Međutim, Milan nije uspio u tome i doživio je novi poraz i ovo je prva utakmica u Seriji A ove sezone u kojoj nije postigao barem jedan gol.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Milan će ostati drugi nakon ovog poraza sa 21 bodom, Inter kao lider ima 22, a Juventus je na trećem mjestu sa 20 bodova. Rossonerima slijedi težak meč s PSG-om u Ligi prvaka, a onda još jedan derbi jer će u goste Napoliju.

Što se tiče ekipe iz Torina, ugostit će Veronu narednog vikenda i pokušati da nastavi sa dobrim rezultatima.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FahrudinKonjHodzic
kadga dade juventus prnosam potrovase komsiluk
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi