Milan jedini mogao da bira hoće li prvu utakmicu četvrtfinala igrati u gostima ili kod kuće

Zbog stadiona kojeg dijeli

Milan jedini mogao da bira hoće li prvu utakmicu četvrtfinala igrati u gostima ili kod kuće

E. Škorić

U Nyonu je danas održan žrijeb četvrtfinala Lige prvaka, a istovremeno smo saznali i ko bi se mogao sastati u polufinalima.

Četvrtfinale donosi zaista dosta kvalitetnog nogometa. Real Madrid kao branitelj naslova igra s Chelseajem, a pobjednik tog duela ide na pobjednika iz meča kojeg mnogi nazivaju finalom prije finala i u kojem se sastaju Bayern i Manchester City.

Na drugoj strani žrijeba nalaze se čak tri italijanske i jedna porugalska ekipa. Milan i Napoli igraju jedan protiv drugoga. Sudar je to bivšeg i po svemu sudeći novog prvaka Italije i toj zemlji je garancija da će imati barem jednog predstavnika u polufinalu.

Inter Edina Džeke će pak protiv Benfice imati ulogu makar blagog favorita. Nije isključen ni milanski derbi na pragu finala, no Napoli i Benfica definitivno su timovi koji lako mogu da se nađu tamo.

A inače, pošto su Milan i Inter izvučeni kao domaćini a igraju na istom stadionu, Milan je kao aktuelni prvak Serije A imao prednost da bira da li će prvu utakmicu igrati na San Siru ili će gostovati u Napulju.

Na stranici UEFA-e promijenjena je odluka u vezi para Inter - Benfica, odnsono stoji da će Inter biti gost u prvom meču, što automatski znači da su Rossoneri izabrali da prvo igraju na San Siru, a da u revanšu budu gosti.

S obzirom da više nije na snazi pravilo o golu u gostima, pitanje je da li to gdje se igra prva, a gdje druga utakmica može nešto da znači, no naravno svako ima svoju strategiju po tom pitanju.

Prve utakmice četvrtfinala Lige prvaka na rasporedu su 11. i 12. aprila, dok će revanš mečevi biti odigrani svega sedam dana kasnije, odnosno 18. i 19. aprila.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Prvi mečevi polufinala Lige prvaka na rasporedu su 9. i 10. maja, a revanši se igraju 16. i 17. maja.

Već je poznato da će se veliko finale Lige prvaka ove sezone igrati 10. juna, a domaćin će biti Istanbul.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi