Borac u velikim problemima pred Sarajevo - Nedostajat će jedan od ključnih igrača?

Golman ima reprezentativne obaveze

Borac u velikim problemima pred Sarajevo - Nedostajat će jedan od ključnih igrača?

Eldar Ganibegović, foto: T. Hebib

U srijedu Borac i Sarajevo u Banjoj Luci igraju zaostalu utakmicu drugog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Domaćoj ekipi mogao bi da fali jedan od ključnih igrača u dosadašnjem dijelu sezone.

Zbog kraćih evropskih obaveza koje je Borac imao na početku sezone odgođena je utakmica protiv Sarajeva u drugom kolu, a ona će biti odigrana 18. oktobra. 

Duel je to prve dvije ekipe na tabeli nakon devet odigranih utakmica. Borac je prvi s 24 boda, dok Sarajevo ima pet manje.

Obje ekipe imaju šampionske ambicije i ići će na pobjedu u srijedu. Banjalučki tim mogao bi ući oslabljen za jednog od ključnih igrača.

Naime, standardni golman Borca Milan Mijatović nalazi se s reprezentacijom Crne Gore, koja za dva dana u Beogradu igra jednu od najvažnijih utakmica kvalifikacija za EURO protiv Srbije.

On je prvi izbor na golu Crne Gore kada su u pitanju kvalifikacije. Branio je na pet mečeva u kvalifikacijama, a mrežu je sačuvao protiv Bugarske i Mađarske.

Oglasi

Na prijateljskoj utakmici protiv Libana bio je na klupi, no očekuje se da u utorak zauzme svoje mjesto među stativama ispred Petkovića i pokuša sačuvati svoju mrežu na vrućem gostovanju.

Stigao je na okupljanje Crne Gore u sjajnoj formi, s obzirom na to da je na pet od devet utakmica u Premijer ligi BiH sačuvao mrežu, te primio samo šest golova.

Teško je očekivati da će za manje od 24 sata odigrati dvije utakmice, no malu nadu navijačima Borca može da daje blizina Banja Luke i Beograda.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Utakmica Borac - Sarajevo igra se, dakle, 18. oktobra od 19 sati, a dva i po sata ranije počet će zaostala utakmica 3. kola između Zrinjskog i Veleža u Mostaru.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1665931807
Ja rekoh gigović ili Kazagić se povrijedio,
7 0
gallardo.la
Cuj problem borcu nema golmana, sarajevu nema golmana, krila i veznjaka.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi