Milan mora požuriti želi li potpisati Kjaera

Rossoneri žele zadržati Danca

Milan mora požuriti želi li potpisati Kjaera

Prema pisanju italijanskih medija, očekuje se da će Milan iskoristiti opciju otkupa ugovora i realizovati trajni transfer Simona Kjaera.

Danski reprezentativac je na San Siru od januara, kada je njegova posudba u Atalanti skraćena, a on proslijeđen Milanu. Inače, 31-godišnji štoper je i dalje fudbaler Seville.

Vrlo brzo se Kjaer uklopio u ekipu Milana i postao neizostavan član zadnje linije.

Prema pisanju portala Milannews.it, Rossoneri su konačno odlučili aktivirati opciju otkupa Kjaerovog ugovora od Seville.

Iako se nedavno pominjalo da Milan može otkupiti Kjaerov ugovor za 1.5 miliona eura, njegov trajni transfer će čini se ipak biti nešto skuplji. Sada se govori o cifri od 3.5 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Također, Milan mora požuriti sa ovim poslom jer se vjeruje da opcija otkupa Kjaerovog ugovora po gore navedenoj cijeni prestaje važiti 15. jula.

Simon Kjaer je kapiten danske reprezentacije, a u svojoj dosadašnjoj karijeri je nastupao za Midtjylland, Palermo, Wolfsburg, Romu, Lille, Fenerbahče, Sevillu, Atalantu i Milan.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi