Milan može i bez Ibrahimovića: Rossoneri srušili i Sampdoriju

Ostali prvoplasirani na tabeli

Milan može i bez Ibrahimovića: Rossoneri srušili i Sampdoriju

E. Čaušević

Fudbaleri Milana večeras su u gostima pobijedili Sampdoriju sa 2:1 u meču desetog kola Serije A.

Rossoneri su i večeras igrali bez Zlatana Ibrahimovića koji je još uvijek povrijeđen, ali uspjeli su da dođu do važna tri boda i zadrže prvo mjesto na tabeli italijanske Serije A.

Prvu veliku šansu na meču imali su domaći. U prilici se našao Tonelli koji je svega nekoliko metara od gola glavom šutirao direktno u Donnarummu i tako je ova šansa otišla u nepovrat.

U 12. minuti prijeti i Milan. U odličnoj šansi našao se Ante Rebić, ali jeda od defanzivaca domaćih u posljednjem trenutku spašava svoju mrežu.

I kada se činilo da u prvom dijelu nećemo vidjeti golove Milan je uspio da dođe do prednosti. Jankto je igrao rukom u svom kaznenom prostoru, a sudija je pokazao na bijelu tačku. Siguran izvođač bio je Kessie za 1:0.

Početkom drugog poluvremena nova šansa za Milan. Ovaj put pokušao je Tonali koji je odlično šutirao, ali je stativa spasila Sampdoriju.

No, Milan je u 77. minuti uspio da dođe do drugog gola. Gosti su odigrali sjajnu akciju, a gol za 0:2 postigao je Samu Castillejo koji je samo minut ranije ušao u igru.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Međutim, Sampdoria se nije predavala. Domaći su uspjeli smanjiti na 1:2 u 83. minuti preko Ekdala, ali to je bio i konačan rezultat večerašnje utakmice. Bh. reprezentativac Rade Krunić u igru je ušao u 90. minuti.

Milan je prvi sa 26 bodova i ima pet bodova više od drugoplasiranog Intera. Sampdoria je na 12. poziciji sa 11 bodova.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1585252255
8 penala za 10 kola. Do kraja sezone zavrsavate 3-4. Forza Juve
5 13
Goran3
Milan nece biti prvak samo zbog izjava Ibrahimovica koji se uzoholio zapamtite to svi mogu biti prvaci msm na Inter Napoli Juventus osim Milana
3 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije