Milan u derbiju bez ključnog igrača, Pioli mijenja formaciju?

Napoli gostuje na San Siru

Milan u derbiju bez ključnog igrača, Pioli mijenja formaciju?

Edmir Škorić

Milan i Napoli po mnogima trenutno igraju najljepši nogomet u Italiji, a ova dva rivala sastat će se u nedjelju od 21 sat na San Siru.

Milan je u dobroj formi, baš kao i Napoli, pa nas očekuje interesantna utakmica po mnogima glavnih rivala za Scudetto uz Inter i Juventus, koji je istini za volju daleko od prave forme.

Rafael Leao neće biti na raspolaganju treneru Pioliju zbog crvenog kartona u prošlom kolu protiv Sampdorije, a od ranije je jasno da nema povrijeđenih Ibrahimovića, Rebića, Origija i Florenzija.

Trener Milana traži način kako da nadoknadi gubitak Portugalca, definitivno igrača koji je u najboljoj formi, a postoji mogućnost da mijenja i formaciju te da zaigra sa 3-5-2, gdje bi Theo Hernandez dobio ulogu krilnog igrača.

Međutim, govoreći na svojoj konferenciji za novinare, Pioli je inzistirao da ne želi potpuno promijeniti cijelu momčad samo zato što je jedan ključni igrač odsutan.

"Imamo svoje kvalitete i svoje osobine, tako da je svejedno ko nedostaje", rekao je Pioli.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Vjerovatni sastav Milana za sutra: Maignan; Calabria, Kalulu, Tomori, Theo Hernandez; Bennacer, Tonali; Messias, De Ketelaere, Saelemaekers; Giroud.

Napoli je lider na tabeli sa 14 bodova, koliko imaju i Atalanta i Milan. To su ujedno jedine ekipe uz Juventus koje nemaju poraz u Seriji A ove sezone

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi