Milan našao zamjenu za Gattusa?
Foto: EPA

Dolazi poznato ime

Milan našao zamjenu za Gattusa?

Midhat Šljivak

Rukovodstvo Milana našlo je zamjenu za Gennara Gattusa.

Legendarni fudbaler Rossinera je preuzeo vođenje ekipe prošlog mjeseca od Vicenza Montelle, ali igre italijanskog velikana pod njegovim vođenjem su postale čak i lošije i Gattuso će vjerovatno ubrzo ostati bez posla.

Rukovodstvo kluba sa San Sira već je pronašlo njegovu zamjenu, a na užarenu stolicu bi trebao sjesti Roberto Mancini, aktuelni trener ruskog Zenita iz St. Peteresburga.

Gazzetta dello Sport tvrdi da je sastanak sa Mancinijem održan. Navodno je 53-godišnji stručnjak spreman da preuzme klub i da ga pokuša izvući iz teške situacije u kojoj se nalazi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Mancini iza sebe ima poprilično bogatu i uspješnu karijeru. Interu je donio tri titule prvaka, osvojio je i englesku Premier ligu sa Manchester Cityjem, a ima još nekoliko trofeja u Kupovima širom Evrope.

Samo sa Zenitom još uvijek nije osvojio trofej, a u karijeri je pored ovog tima i Intera, radio u Galatastarayu, Manchester Cityju, Fiorentini i Laziju.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi