Real i Benzema za historiju, Porto "ugasio" proljetne planove Rossonerima
FOTO: EPA

Liga prvaka

Real i Benzema za historiju, Porto "ugasio" proljetne planove Rossonerima

H. Zilić

Odigrana su prva dva duela večerašnjeg programa Lige prvaka.

U grupi B Milan je ugostio Porto.

Gosti odlično otvaraju meč i u šestoj minuti nakon poigravanja domaće odbrane uzimaju jednu loptu, akciju nastavlja Grujić, koji upošljava Diaza, a ovaj rutinski pogađa za 0:1.

Rossoneri do izjednačenja stižu u 61. minuti autogolom Mbembe, a 1:1 je bio i konačan rezultat utakmice, koji više odgovara gostima iz Portugala.

U grupi D Real je u Madridu bio domaćin Shaktharu iz Donetska.

Kraljevi odlično otvaraju susret i Benzema u 14. minuti pogađa na asistenciju Vinicijusa. Ovo je bio i historijski trenutak obzirom da je to bio i 100. pogodak Real Madrida u Ligi prvaka i bivšem Kupu prvaka.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U 39. minuti gosti dolaze do izjednačenja preko Fernanda, a asistenciju je upisao Alan Patrick.

Igrala se 61. minuta, a na sceni su ponovo isti akteri. Vinicjus asistira, Benzema pogađa za 2:1 i ispostavit će se do kraja donosi vrijedan trijumf madridskom klubu.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

JuventinoBK
Mater im odvratnu ****m. Nema odurnijeg kluba!!! Fuj!!! Moj Juve ocrnjen, retardi misle da je namjesto, a ovo najgori klub u ligama petice na nivou ****nog Galatasaraya i Crvene kuje. Mamu im ****m. Fuj. Nema sudija u ls, nema namjestanja, gamadi jedna. Kako cu samo navijat da vas inter zgazi, ako i protiv intera ne namjestite sve vam ****m!!! Sjecam se 2011 god kad je neka poznata stranica objavila statistiku o penalima u top 5 liga. Najvise dosudjeno naravno ac penalu oko 130 drugi je bil drig real oko 110, pa *****lona... MOJ JUVE IMAO OKO 60 BIO NA ZAČELJU LISTE i idioti kas kažu juve namjesta. Oh mame vam jbm!!!
5 33
Klicko
800 golova dali od 1950 do 70 dok su radili šta su htjeli pod dopuštenjem generala franka
4 23

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi