Milan poslao Elyja na posudbu u Deportivo

Nema mjesta na San Siru

Milan poslao Elyja na posudbu u Deportivo

Endin Čaušević

Čelnici Milana u dosadašnjem januarskom prelaznom roku doveli su nekoliko pojačanja, pa je za očekivati da će biti i odlazaka sa San Sira.

Italijanski klub potvrdio je danas da Rodrigo Ely više nije član ove ekipe, te da će ostatak sezone provesti na posudbi u Deportivu iz La Corune. Ely je 23-godišnji odbrambeni igrač koji mnogo obećava, ali ove sezone nije dobio priliku od strane Vicenza Montelle da zaigra u dresu Rossonera.

Ely je u Milan stigao 2010. godine iz brazilskog Gremija, te je četiri sezone proveo u omladinskim selekcijama milanskog kluba. Brazilac je igrao na posudbama u Reggini, Vareseu i Avellinu, a ove sezone potpisao je ugovor sa prvim timom Milana.

Ipak, iako je Montella u nekoliko navrata izjavio da se radi o sjajnom igraču koji je budućnost Milana na kraju Ely nije upisao nijedan nastup u ovoj sezoni. No, brazilski igrač izjavio je da će u ostatku sezone pružiti maksimum u dresu Deportiva kako bi se nametnuo treneru Milana.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ely nije uspio da se izbori za mjesto u ekipi Milana jer ima žestoku konkurenciju na poziciji štopera, a to su Gabriel Paletta, Alessio Romagnoli, Cristian Zapata i Gustavo Gomez.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi