Milan postigao dogovor: Novo pojačanje stiže za 50 miliona eura
Correa bi uskoro trebao postati novi igrač Milana

Zvonimir Boban je odlučio da konačno riješi ovaj transfer

Milan postigao dogovor: Novo pojačanje stiže za 50 miliona eura

S. Pašalić

Kako prenosi Sky Sport Italia, Milan je uspio postići dogovor sa Atletico Madridom oko transfera Angela Corree.

Stručnjak za transfere Gianluca Di Marzio piše da je Zvonimir Boban jučer otputovao u Madrid kako bi usaglasio detalje transfera i završio posao.

Atletico je želio dobiti 55 miliona eura za 24-godišnjeg Argentinca, a Milan je prošle sedmice nudio 45 miliona.

Sada su se dva kluba našla na sredini pa će Rossoneri platiti 50 miliona eura, plus 7 miliona koji mogu doći kroz bonuse naredne sezone.

Novi trener Milana vidi Correu kao idealnog igrača iza napadača Krzysztofa Piateka. Neki igrači su morali biti prodani kako bi se prikupila sredstva za ovaj transfer pa je tako Andre Silva na putu za Monaco, a vjerovatno će biti prodan i Patrick Cutrone.

Correa je 2015. godine stigao u Atletico Madrid iz argentinskog San Lorenza za 7.5 miliona eura. Prošle sezone je upisao 49 nastupa za ovaj tim i postigao je pet golova.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti