Milan preokretom do tri boda
Foto: EPA

Seria A, 17. kolo

Milan preokretom do tri boda

Midhat Šljivak

Fudbaleri Milana pobijedili su kao gosti Frosinone s 4:2 u susretu 17. kola italijanske Serie A.

Nije dobro počeo meč po Rossonere. Grešku odbrane gostiju iskoristio je Ciofani, koji je pogodio za prednost domaće tima od 1:0.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a u nastavku je tim Siniše Mihajlovića stigao do pobjede.

Golovima Abatea i Bacce su nakon 10 minuta igre u nastavku preokrenuli rezultat na 2:1, da bi Alex u 77. minuti povisio na 3:1.

Ipak, nije ovaj meč prošao bez uzbuđenja. Dionisi je u 84. minuti smanjio rezultat na 3:2, ali su gosti do kraja uspjeli doći četvrtog gola preko Bonaventure.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sampdoria je na svom terenu golovima Soriana i Ivana savladala Palermo s 2:0, dok je Udinese golom Perice slavio u Torinu.

Seria A, 17. kolo:

Frosinone - Milan 2:4 (Ciofani 19', Dionisi 84' / Abate 50', Bacca 55', Alex 77', Bonaventura 90+3')
Sampdoria - Palermo 2:0 (Soriano 53', Ivan 76')
Torino - Udinese 0:1 (Perica 41')
Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.