Milan proigrao, ali prijeti mu najgori scenarij

Kinez im stvara probleme

Milan proigrao, ali prijeti mu najgori scenarij

Edmir Škorić

Milan nije poražen u posljednjih 10 susreta i momčad Gennara Gattusa konačno je prava, ali mogla bi se naći u ozbiljnom problemu.

Milan je imao veliku potrošnju tokom ljeta i dovedeno je dosta kvalitetnih igrača, uloženo je više od 200 miliona eura na pojačanja, ali sada se vraća priča o sumnjivim poslovima novog vlasnika.

Bogati Kinez Yonghong Li je ionako na lošem glasu, a Corriere della Serre piše kako je njegova firma Shenzhen Jie Ande bila nelikvidna još u vrijeme kupovine Milana, ali on ju je predstavio kao jamstvo prilikom jedne od najskupljih transakcija u nogometnoj povijesti.

Njega je kineska banka 2016. godine tužila jer im nije vraćao dugove, a sud je mjesec prije preuzimanja Milana presudio da Lijev udio u firmi mora da ide na aukciju. Nakon što je žalba usvojena, aukcija je odgođena, ali samo zato što se pojavila još jedna banka kojoj je dužan, a koja je tražila da se proglasi bankrot spomenute firme.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Li čini se nije bogat onoliko koliko se predstavlja, pa je od američkog fonda Elliot posudio 300 miliona dolara s visokim kamata, a 180 miliona dao je za kupovinu kluba i 120 za pojačanja.

U jesen 2018. godine mora da vrati 350 miliona dolara, a ukoliko se to ne desi Amerikanci preuzimaju dionice kluba. Ukoliko se priča o kineskom biznismenu ispostavi tačnom, Milan bi mogao naletjeti na velike probleme, a tako lijepo je izgledalo kada je Li došao s koferom novca na San Siro.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi