AC Milan na teškom gostovanju ostvario pobjedu i vratio se na četvrto mjesto
Rossoneri su i bez Higuaina došli do trijumfa protiv Genoe, koja je bila puno bolja u prvih 45 minuta

Borini i Suso presudili domaćinu

AC Milan na teškom gostovanju ostvario pobjedu i vratio se na četvrto mjesto

E. Škorić

Na jako teškom gostovanju u Đenovi Milan je danas slavio pobjedu rezultatom 2:0.

Milan je danas odigrao slab meč, posebno u prvom dijelu, tim Gennara Gattusa se često branio, Donnarumma je spašavao, ali su Rossoneri ipak dočekali svoje šanse u drugom dijelu. Fizička sprema je danas bila na strani Milana i to je bilo ključ za pobjedu.

Bez Gonzala Higuaina je Milan krenuo u meč, pošto Argentinac ide u London na potpis za Chelsea, ali ni njegov izostanak nije poremetio planove Rossonerima, koji su stigli do tek treće gostujuće pobjede na 10. meču van San Sira.

U prvih 45 minuta Genoa je bila daleko kvalitetnija, opasnija, imala je nekoliko sjajnih šansi, no na poluvrijeme se otišlo bez promjene rezultata, mada je Paqueta u samom finišu imao veliku šansu, ali je pogodio stativu domaćeg gola.

Po nekoliko prilika na obje strane u 20-ak minuta nastavka, da bi Milan u 72. minuti postigao pogodak. Conti je s desne strane ubacio u sredinu, Fabio Borini je bio siguran za 1:0.

Dvije minute kasnije projektil Velosa, zatresao je prečku, a onda u 83. minuti Suso rješava pitanje pobjednika. Cutrone mu je poslao sjajnu loptu, Suso krenuo sam prema golu Genoe i onda preciznim udarcem od stativu loptu poslao u mrežu.

Poslije ove pobjede Milan ima 34 boda i vraća se na četvrto mjesto koje je i glavni cilj Rossonera, dok Roma na petom mjestu ima 33, a šestoplasirani Lazio 32 boda. U narednom kolu Milan će u derbiju ugostiti Napoli, gok Genoa Ervina Zukanovića (danas igrao čitav meč) gostuje Empoliju.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serija A, 20 kolo:
Genoa - Milan 0:2 (Borini 72, Suso 83)

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti