Na semaforu 93. minuta i rezultat 3:3, Luka Jović uzima loptu da izvede korner, a onda bruka života

Nikome nije bilo jasno zašto je on izveo korner

Na semaforu 93. minuta i rezultat 3:3, Luka Jović uzima loptu da izvede korner, a onda bruka života

Endin Čaušević

Milan je sinoć u nevjerovatnom meću na svom terenu remizirao protiv Salernitane (3:3) u posljednjem kolu Serije A, a u centru pažnje našao se srbijanski napadač Luka Jović kojeg ismijavaju zbog očajno izvedenog kornera.

Rossoneri su se sinoć oprostili od svojih navijača za ovu sezonu, a utakmica protiv Salernitane bila je posljednja i za Stefana Piolija na klupi ovog kluba.

Milan je vodio sa 2:0 i 3:1 u sinoćnjoj utakmici i činilo se da će se Pioli pobjedom oprostiti od navijača ovog kluba, ali se to nije desilo jer je Salernitana u samom finišu došla do remija.

Golove za Milan sinoć su postigli Rafael Leao, Olivier Giroud i Davide Calabria, a s druge strane mrežu domaćeg tima dva puta uspio je zatresti Simy dok se u listu strijelaca još upisao Solomon Sambia.

Međutim, u centru pažnje sinoćnje utakmice našao se srbijanski napadač Luka Jović koji je ušao u igru u 85. minuti dok je Milan vodio sa 3:1.

No, ubrzo nakon toga Rossoneri su primili dva gola u razmaku od samo dvije minute što je bio šok na San Siru.

Oglasi

Domaći su u sudijskoj nadoknadi pokušali da izvrše pritisak i dođu do pobjede kojom bi spustili zavjesu na ovu sezonu, ali to nisu uspjeli.

Izdvaja se situacija iz 93. minute kada je Milan došao do kornera, ali na čudo svih na stadionu isti je odlučio izvesti Jović koji je to uradio na užasan način.

Srbin je pokušao što prije da vrati lotpu u igru, ali se spetljao jer je udario u korner zastavicu, te je loptu dodao igračima Salernitane što je izazvalo veliko nezadovoljstvo na tribinama.

Ispostavilo se da je to bila zadnja šansa za Milan da pokuša doći do pobjede, a zašto je Jović uzeo da izvodi korner to nikome nije bilo jasno.

Ostali igrači Milana krenuli su u kazneni prostor kako bi bili spremni za centaršut, no Jović je očito vjerovao da ima bolje rješenje, ali se na kraju obrukao i našao na meti ismijavanja na društvenim mrežama.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Jović je prošlog ljeta stigao u Milan iz Fiorentine i potpisao je jednogodišnji ugovor, te se očekuje da produži saradnju i ostane na San Siru. Ove sezone na 30 utakmica uspio je zabiti devet golova i upisati jednu asistenciju.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hellas
Rekao bi covjek da je promasio penal u finalu neceg. Treba nam alternativni portal o sportu.
1 0
Baco
Ma bruka od igrača,Radnik Bijeljina vrh za njega.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi