Milan se već pokajao: Piatek u januaru napušta Rossonere?
Piatek je ove sezone postigao samo tri gola

Poljak je dobio ultimatum ukoliko želi ostati na San Siru

Milan se već pokajao: Piatek u januaru napušta Rossonere?

S. Pašalić

Prošle sezone je Milan u januarskom prelaznom roku doveo Krzysztofa Piateka kao veliko pojačanje u napadu.

Taj potez je došao nakon što je Poljak u prvom dijelu sezone pružao sjajne partije u dresu Genoe za koju je odigrao 21 utakmicu i postigao je 19 golova.

Rossoneri su iskeširali 35 miliona eura za Piateka, a on je nastavio sa odličnim igrama pa je do kraja sezone postigao još 11 golova.

Ipak, ove sezone je situacija potpuno drugačija. Milan je u velikoj rezultatskoj krizi, ali je i Piatek potpuno van forme i ne pomaže puno svojoj ekipi.

Poljak je ove sezone odigrao 12 utakmica u Seriji A i postigao samo 3 gola i čini se da se njegovoj krizi ne nazire kraj.

S obzirom na novonastalu situaciju, Milan je prema pisanjima italijanskih medija spreman da pošalje Piateka već u januaru na posudbu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Gazzeta dello Sport navodi da Poljak u narednih pet utakmica mora napraviti drastičnu promjenu ukoliko želi ostati na San Siru, a posebno je njegov odlazak izvjestan ako Milan uspije potpisati Zlatana Ibrahimovića.

Barcelona je ranije pokazivala interes za njega, ali postoje izvještaji koji govore da bi mogao završiti i u Engleskoj.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi