"Uvijek bih izabrao Dembelea ispred Neymara jer takav potencijal još nisam vidio"

Pires jasno poručio Barceloni

"Uvijek bih izabrao Dembelea ispred Neymara jer takav potencijal još nisam vidio"

E. Čaušević

Iako ima problema s disciplinom Ousmane Dembele je pokazao ove sezone da Barcelona itekako može računati na njega i da se radi o veoma dobrom igraču.

Katalonci su prije godinu dana platili skoro 140 miliona eura za ovog igrača, a Dembele je počeo pokazivati na terenu da se radi o izuzetno talentovanom igraču. Ipak, disciplina je nešto na čemu mora da poradi jer često kasni na treninge, no obećao je svojim saigračima da se to više neće ponavljati.

Dembele je u Barcelonu stigao kao zamjena za Neymara koji je otišao u PSG i mnogi misle da je Barca napravila odličan potez. Francuski igrač je već pokazao da je izuzetno talentovan i da je pred njim odlična budućnost ukoliko se maksimalno bude posvetio fudbalu.

Zanimljivu izjavu dao je nekadašnji igrač Arsenala, Robert Pires, koji je kazao da bi uvijek u svom timu prije birao Dembelea nego Neymara.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Uvijek pričamo o Messiju, ali ovaj dečko je stvarno dobar. Mlad je i radi neke stvari u skladu svojih godina. Ukoliko se posveti svojoj karijeri siguran sam da će daleko dogurati. Itekako će pomoći Barceloni i to je već pokazao u ovim utakmicama protiv Espanyola i Tottenhama. Da moram birati izabrao bih ga ispred Neymara. Ima 21 godinu, igra s obje noge i strašno je brz. Takav potencijal još nisam vidio", rekao je Pires.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije