Dragulj Milana donio odluku za koga će igrati: Otac mu je iz BiH, majka iz Srbije, a on Nijemac
Simić slavi pogodak protiv Monze FOTO:EPA

Komšije su požurile da što završe posao

Dragulj Milana donio odluku za koga će igrati: Otac mu je iz BiH, majka iz Srbije, a on Nijemac

Samir Mlaćo

Mladi fudbaler Milana i velika budućnost evropskog nogometa Jan Carlo Simić odabrao je reprezentaciju za koju će igrati u narednom periodu.

Kako prenosi Kurir, Simić je dobio poziv selektora Srbije Dragana Stojkovića za predstojeće prijateljske utakmice.

Radi se o velikom talentu koji ima tek 18 godina i u Srbiji su požurili sa željom da što prije završe ovaj posao.

Sa Stojkovićem je bio i direktor reprezentacije Srbije Stevan Stojanović i obavili su razgovor sa članom Milana, te su svi kraj dočekali sa osmijehom.

Srbijanski mediji prenose da je Simić sa oduševljenjem prihvatio ovaj poziv i da jedva čekaju da se priključi reprezentaciji.

Simič je jedan od najtalentovanijih igrača u svom uzrastu, a već je dobio šansu u prvom timu Rossonera protiv Monze. Odmah je uspio i da se upiše u listu strijelaca.

Oglasi

Krasi ga sjajna skok igra, odlična kontrola lopte i nije ni čudo što mu brojni stručnjaci predviđaju blistavu karijeru. Pojačat će defanzivni dio reprezentacije Srbije i uskoro će se predstaviti navijačima ove reprezentacije.

Simić je rođen u Njemačkoj, otac mu je iz Bosne i Hercegovine, a mama iz Srbije. Odlučio se za nastupu dresu Orlova, te gotovo i da nije postojala ni mala šansa da obuće dres reprezentacije naše zemlje.

Karijeru je ovaj mladi fudbaler počeo u dresu Stuttgarter Kickersa, nastupao je i za Stuttgart, a od 2022. godine je član AC Milana.

Sa samo 18 godina zablistao je na velikoj sceni. Pokazao je kvalitet i Stefano Pioli će očigledno moći ozbiljno računati na njega u narednom periodu.

Tako razmišljaju i u reprezentaciji Srbije te ga već vide u seniorskoj reprezentaciju, što je svakako pravi potez, jer granicu u nogometu su odavno već pomjerene. Mladi talenti sve veću šansu dobiju u starijim selekcijama, a to im u budućnost vrlo dobro dođe. Milionski transferi prave se sa već 20-tak godina.

Top Komentari

Otac mu je iz BiH i to je sve! Eeee da nisu ove "Prodane duse" na vodecim funkcijama kao sto jesu jer su im tzv "Patriote" Bosne i Hercegovine dozvolili to, koliko ljepsa bi bila ova NASA Bosna i Hercegovina. A i ovako je lijepa tj najljepsa na svijetu...
0 0
Zax
Odlican igrac izgleda i Pavlovic ve igrati za komsije
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi